Navajo Joe (1966)

NAVAJO JOE (Originalni naziv)

vestern

Mladi Indijanac iz plemena Navajo kreće se osvetiti bandi koja je pobila njegovo selo

 
Režija: Sergio Corbucci
Scenarij: Ugo Pirro, Fernando Di Leo, Piero Regnoli
Uloge: Burt Reynolds, Aldo Sambrell, Nicholetta Machiavelli, Fernando Rey, ...

Filmografija

Nakon velikog uspjeha špageti vesterna "Za šaku dolara" redatelja Sergia Leonea, s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi, legendarni talijanski producent Dino De Laurentiis reagirao je na novi trend producirajući film "Navajo Joe", u režiji jednog od najistaknutijih autora špageti vesterna Sergia Corbuccija (Django).

Banda lovaca na skalpove predvođena Marvinom 'Vee' Duncanom (A. Sambrell) napada indijansko selo i sve pobije, uključujući ženu i djecu. Za njima u potjeru kreće tajanstveni Indijanac iz plemena Navajo (B. Reynolds) koji ubrzo ubije dvojicu bandita. Došavši u obližnji gradić banditi saznaju da lov na skalpove više nije legalan i spoznavši da je za njihovim vođama raspisana tjeralica zapale grad i ubiju brojne građane...

Naslovna uloga Indijanca povjerena je tada mladome glumcu, a kasnije velikoj zvijezdi B. Reynoldsu (Oslobađanje), koji je i sam bio djelomično indijanskog podrijetla. Vrijedi istaknuti izvrsnu glazbu Ennija Morriconea, koji se ovom prigodom potpisao kao Leo Nichols.


Komentari (1)

Foto