Ženske perverzije (1996)

Female Perversions (Originalni naziv)

drama

Psihološka drama koja prati izvana uspješnu žena na rubu emocionalnog kolapsa

 
Režija: Susan Streitfeld
Scenarij: Julie Hébert
Uloge: Tilda Swinton, Amy Madigan, Karen Sillas, Frances Fisher

Filmografija

Analizirajući proturječne uloga žene u društvu, priča zaranja u um odvjetnice koja balansira između zahtjevne karijere, mladića, ljubavnice i sestre kleptomanke. Konflikt između profesionalnih ambicija i tjelesne žudnje tjera je u ludilo.

Evelyn Stevens (Tilda Swinton) vješta je i cijenjena odvjetnica koja je na razmatranju za prestižno sudačko imenovanje. No muči je sumnja u samu sebe, ali i niz neurotičnih opsesija ("perverzija" spomenutih u naslovu), koje uključuju opsesiju skupom odjećom i kozmetikom, stalne bojazni u pogledu veze s ljubavnikom Johnom (Clancy Brown), pretjeran natjecateljski duh s novim odvjetnikom u uredu i intenzivnu seksualnu znatiželju prema Renee (Karen Sillas), psihijatrici koja se upravo doselila u njezinu zgradu.

Evelyn je primorana na trenutak ostaviti osobne probleme po strani kad sazna da je njezina sestra Madelyn (Amy Madigan), doktorska kandidatkinja koja se muči s pisanjem doktorskog rada, ponovno uhićena zbog krađe robe iz dućana. S vremenom, dvije sestre shvate da se moraju pomiriti sa psihičkom štetom koju su im nanijeli u djetinjstvu.


Komentari (0)

Foto