Gas do daske 2 (2001)

RUSH HOUR II / Rush Hour 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Policajci Jackie Chan i Chris Tucker razbijaju krivotvoriteljski lanac zloglasnih trijada

 
Režija: Brett Ratner
Scenarij: Ross LaManna, Jeff Nathanson
Uloge: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi, Roselyn Sanchez, ...

Filmografija

Nakon uspješno obavljenog zadatka u SAD-u inspektor Jackie Chan vodi brbljavog policajca Chrisa Tuckera u Hong Kong na odmor gdje kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američko veleposlanstvo...

Nakon uspješno obavljenog zadatka u Sjedinjenim Državama, inspektor Lee (Jackie Chan) vodi brbljavog policajca Cartera (Chris Tucker) u Hong Kong na odmor. Kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američko veleposlanstvo, a Lee i Carter odmah kreću tragom zločinaca.
Osobe odgovorne za napad nalaze se u visokim redovima zloglasnih trijada, čiji šef je Ricky Tan (John Lone), a njegova smrtonosna zamjenica je lijepa Hu Li (Zhang Ziyi). No iza napada, čini se, stoji krivotvoriteljski lanac, a detektivi u potrazi za istinom stižu natrag u Ameriku...
Uspjeh prvog dijela ove akcijske komedije zagarantirao je i snimanje nastavka. Kako bi kvaliteta filma ostala na razini, autorski tim potražio je odgovore u Hong Kongu, gradu specifične, uvijek kreativne kinematografije. Tako su i akcijske scene u kojima Chan može pokazati svoje virtuozne, gimnastičarske sposobnosti, brojnije, a glasni humor Chrisa Tuckera utišan je za nekoliko stupnjeva.
Pored Jackieja Chana, u glavnim su ulogama slavna imena istočnjačkog filma: John Lone i Zhang Ziyi. Lonea, dugogodišnjeg člana Pekinške opere, gledatelji će se sjetiti iz Oscarima nagrađenog Bertoluccijevog spektakla "Posljednji kineski car", a Zhang Ziyi zvijezda je hvaljenog spektakla "Tigar i zmaj". Od filma koji se može pohvaliti popisom kaskadera jednako dugačkim kao i glumačkim, ne treba očekivati ništa manje od - izvrsne zabave. "Gas do daske 2" nagrađen je s tri "Taurus" nagrade za kaskaderska dostignuća.

Komentari (13)

Foto