Ubojstvo s predumišljajem (1995)

UBISTVO S PREDUMIŠLJAJEM (Originalni naziv)

drama

Dvije beogradske ljubavne priče, međusobno udaljene pola stoljeća smještene u vrijeme rata

 
Režija: Gorčin Stojanović
Scenarij: Slobodan Selenić
Uloge: Branka Katić, Nebojša Glogovac, Ana Sofrenović, Sergej Trifunović

Filmografija

Film je rađen po istoimenom romanu Slobodana Selinića, a ujedno je i debitantsko ostvarenje poznatog pozorišnog režisera Gorčina Stojanovića.

Bulika. mlada fotoreporteka angažirana u anti-ratnim demonstracijama 1992. godine. slučajno upoznaje Bogdana, ranjenika iz Bosne na liječenju u Beogradu. Kako Bogdan zbog svog porijekla ima problem da dobije adekvatnu bolničku njegu, Bulika ga odluči primiti kod sebe u stan i brinuti se o njemu. Iako se cijelo vrijeme suprotstavlja njegovim naivnim nacionalističkim stavovima, ona se polako zaljubljuje u njega, a i on u nju, ali se kao problem javlja njegov potencijalni povratak na ratište. Paralelno sa usponima i padovima u vezi sa Bogdanom, Bulika otkriva dnevnik svoje bake Jelene, predratne ljepotice iz visokog društva. Nakon oslobođenja Beograda 1944. godine, komunističke vlasti uhapsile su njegog očuha Stavru kao predratnog bogataša i Jelena čini sve ne bi li ga oslobodila iz zatvora.
Tako dolazi u kontakt sa Krsmanom, zgodnim, ali beskrupuloznim agentom Ozne, sa kojim započinje odnos pun prezira i strasti…


Komentari (0)

Foto