Glavna ulica (2010)

Main Street (Originalni naziv)

drama

Imućni stranac unese promijene u živote stanovnika malog gradića

 
Režija: John Doyle
Scenarij: Horton Foote
Uloge: Orlando Bloom, Colin Firth, Patricia Clarkson, Amber Tamblyn

Filmografija

Nekolicini stanovnika malena južnjačkoga gradića život se promijeni dolaskom stranca koji ima kontroverzan plan za spas njihova gradića od izumiranja.

Mali ruralni gradić polako nestaje dok se industrija o kojoj je nekad ovisio pretvara u prah ostavljajući za sobom prazna skladišta po cijelom području. Mladi odlaze žudeći za svjetlima i uzbuđenjem koja pružaju obližnji veliki gradovi. Postarija Georgiana Carr (Ellen Burstyn), nekoć i sama dobrostojeća nasljednica, ali sada u teškim financijskim problemima kao i njezini susjedi, teška srca odlučuje prodati svoju kuću u kojoj je provela cijeli svoj život.

No kada stranac, gospodin Gus Leroy (Colin Firth), stigne u grad s ponudom da uzme u najam jedno od Georgianinih skladišta i obeća da će s novim poslovnim pothvatom promijeniti stvari nabolje, stanovnici postaju zaintrigirani i uzbuđeni. Prihvaćajući novog došljaka u grad, on postaje uvučen u njihove privatne i poslovne živote na način na koji nitko nije očekivao, posebno nakon što građani otkriju da ih Leroyevo poslovanje može sve dovesti u opasnost.


Komentari (0)

Foto