Kuća iz snova (2010)

Wai dor lei ah yut ho (Originalni naziv)

horror

Mlada žena spremna je na sve kako bi si konačno priuštila dom iz snova

 
Režija: Ho-Cheung Pang
Scenarij: Ho-Cheung Pang
Uloge: Josie Ho, Michelle Ye, Eason Chan, Norman Chu

Filmografija

Mlada žena radi na dva posla da bi zadržala svoj stan koji nadgleda poznatu honkonšku luku Victoriju. No kad shvati da ne može više plaćati sve veću stanarinu, posegnut će za ekstremnim mjerama.

Kao dijete, Cheng Lai-Sheung (Josie Ho), mogla je s prozora vidjeti poznatu luku Victoria. No kako je vrijeme prolazilo, stare zgrade ispred njezina doma srušene su da bi se napravilo mjesta za velike stambene zgrade koje joj sada blokiraju pogled. Svakim trenom sve više razočarana i uzrujana, zaklela se da će jednoga dana zaraditi dovoljno novca da čitavu obitelj preseli u novi stan s prekrasnim pogledom na more. Da bi ostvarila taj svoj san, Cheng se muči s dva cjelodnevna posla. Čak se bavi i krađom podataka o klijentima koje prodaje konkurentnim kompanijama.

No koliko god se mučila, ne može zaraditi dovoljno da si priušti sve više cijene honkonških nekretnina. Budući da joj otac boluje od neizlječive bolesti, a medicinski su troškovi sve veći, ona donosi sudbonosnu odluku: pustit će oca da umre da bi unovčila njegovo životno osiguranje. No ispostavit će se da čak ni novac od osiguranja nije dovoljan da pokrije sve veće cijene nekretnina. Čini se da nikada neće dobiti svoj dom iz snova… No tad odjednom shvaća. Da bi dobila ono što želi, mora preuzeti stvari u svoje ruke… Čak i ako to znači da će ruke dobrano uprljati krvlju…


Komentari (0)

Foto