Ljubav bez straha (2008)

ROBIN PILCHER: A RISK WORTH TAKING (Originalni naziv)

drama

Pomažući ženi i smrtonosno bolesnom mužu u obiteljskom poslu prijatelj se zbliži sa ženom

 
Režija: Paul Seed
Scenarij: Matthew Thomas, Robin Pilcher
Uloge: James Wilby, Muriel Baumeister, Tim Dutton, Rachel Reilly, ...

Filmografija

Sreću mlade obitelji poremeti smrtonosna bolest. Nakon što u probleme zapadne i obiteljska tvrtka, pozovu prijatelja koji će uvesti malo reda u njihovo poslovanje. On uspije ponovno uspostaviti financijski sklad, ali nehotice poljulja temelje bračne sreće mladoga para.

Škotska. Osvježavajući morski povjetarac mrsi kosu Katie Trenchard i njezine mlađe kćeri Sooty koje se utrkuju duž obale. Ali nad Katieno dobro raspoloženje nadviju se oblaci jer njezin suprug Patrick boluje od neizlječive bolesti, a obiteljski posao ide nizbrdo.

London. Investicijski bankar Dan Porter ljutito da otkaz te napokon osjeti slobodu. No neće dugo biti bez posla. Njegovi dugogodišnji prijatelji Katie i Patrick Trenchard iz Škotske zamole ga da im pomogne uvesti red u financije i poslovanje koje oni, zbog Patrickova zdravlja, ne mogu voditi kako dolikuje. Iako je bolest u poodmakloj fazi, Patrick se svim silama bori. Pa ipak, Patrickova neminovna smrt baca sjenu na obitelj. Katie pak postane svjesna da prema Danu osjeća više od puke zahvalnosti te ga zamoli da se vrati u London. A Patrick shvati da mora uzeti sudbinu u svoje ruke...

Ova se vrhunska produkcija može pohvaliti snimanjem na izvornim lokacijama u slikovitoj Škotskoj. Tu je i priznata međunarodna postava: James Wilbury (Gosford Park), Muriel Baumeister (The Amber Amulet) i Tim Dutton (Ally McBeal).

Prezime Pilcher sinonim je i za ljubavno štivo i za ljubavne ekranizacije. Robin, sin Rosamunde Pilcher, sada preuzima palicu s televizijskim adaptacijama svojih bestselera NY Timesa. One ciljaju na mlađu publiku, realističnije su i više u duhu vremena. Ovo je ljubavna strast brza koraka, s osmijehom na usnama.


Komentari (0)

Foto