Sirena s Mississippija (1969)

La sirène du Mississipi (Originalni naziv)

drama romantika kriminalistički

Noirovska bajka o čovjeku koji poštom naruči suprugu, ali dobije prevaranticu

 
Režija: François Truffaut
Scenarij: François Truffaut
Uloge: Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Nelly Borgeaud, Yves Drouhet

Filmografija

Jedno od rijetkih djela iz središnjega stvaralačkog razdoblja redatelja Françoisa Truffauta koje je propalo kada je izašlo u kina, postalo je kultno, djelomično zahvaljujući dostupnosti izvorne francuske verzije koja je od američke verzije duža za 13 minuta.

Louis Mahe (Jean-Paul Belmondo) vlasnik je tvornice duhana na udaljenom otoku Reunion u Indijskom oceanu. Njegova mladenka Julie Roussel (Catherine Deneuve) nimalo ne sliči fotografiji koju mu je poslala, ali ona objasni da je umjesto svoje dala prijateljičinu. Nakon što Louis dopusti Julie pristup svojim poslovnim i privatnim bankovnim računima, ona pobjegne s većinom njegova bogatstva. Slomljena srca i ogorčen, on odlazi na odmor na jug Francuske i ondje nenadano ugleda "Julie" na televizijskim vijestima.

Kada je pronađe, ona otkrije svoje pravo ime, Marion, i da su ona i njezin dečko Richard presreli pravu Julie na brodu Mississippi koji je plovio prema Reunionu. Richard je pravu Julie bacio s broda da bi Marion preuzela njezin identitet, ali kad se ovo dvoje lopova vratilo u Francusku, Richard je odmaglio s novcem. Marion prizna da se zaljubila u Louisa i on joj povjeruje.


Komentari (0)

Foto