Izuzetna hrabrost (1983)

UNCOMMON VALOR (Originalni naziv)

akcija ratni

Grupa veterana iz Vijetnama se okuplja kako bi spasila jednog od svojih iz zarobljeništva

 
Režija: Ted Kotcheff
Scenarij: Joe Gayton
Uloge: Gene Hackman, Robert Stack, Fred Ward, Reb Brown, Patrick Swayze

Filmografija

Nakon uspješno obavljenog zadatka grupa vijetnamskih veterana vrati se kući no jedan pripadnik njihove postrojbe je ostao zarobljen u Vijetnamu. Hrabri ratnici ne pomišljaju na odmor dok se i posljednji od njih ne vrati kući. Misija je jasna - povratak u Vijetnam...

Ratni zadatak nije uspješno obavljen ako se i posljednji od vojnika ne vrati kući, pokazuje nam ovaj uzbudljiv akcijski film koji govori o činu za koji je bila potrebna izuzetna hrabrost!

Po povratku kući nakon dugogodišnjeg izbivanja, grupa vijetnamskih veterana samo na kratko uživa u miru i blagodatima svojih domova jer dobivaju informaciju kako je jedan pripadnik njihove postrojbe ostao zarobljen u Vijetnamu. Iako nailaze na neodobravanje američkoga vojnog vrha, hrabri ratnici ne pomišljaju na odmor dok se i posljednji od njih ne vrati kući. Misija je jasna - povratak u Vijetnam.

Snimljen na samom početku osamdesetih godina prošlog stoljeća, "Izuzetna hrabrost" je jedan od manje poznatih, ali zato punokrvnih izdanaka akcijskog žanra, koji današnji gledatelj bez imalo dvojbe može smjestiti uz bok klasicima iz serijala "Delta Force". Redatelj Ted Kotcheff iznimno je siguran u vođenju radnje koju često prekidaju atraktivne akcijske scene, a pravi je užitak na djelu gledati holivudske legende kao što su Gene Hackman i Fred Ward. Također, vrijedi spomenuti kako u jednoj od manjih uloga možemo vidjeti tada tek buduću zvijezdu, Patricka Swayzeja.


Komentari (0)

Foto