Hamlet 2 (2008)

Hamlet 2 (Originalni naziv)

komedija glazba

Propali glumac kreira nastavak Shakespeareovog remek djela

 
Režija: Andrew Fleming
Scenarij: Andrew Fleming, Pam Brady
Uloge: Steve Coogan, Elisabeth Shue, Catherine Keener, Skylar Astin

Filmografija

Svetogrdna komedija o entuzijastičnom pothvatu jednog učitelja da uprizori srednjoškolski mjuzikl o nastavku Shakespeareove klasične tragedije koji nailazi na otpor zajednice i školskog odbora zbog političke nekorektnosti.

Dana je propali glumac koji je postao srednjoškolski dramski pedagog. Iako mu nedostaje talenta, Dana je ipak pun ambicija i strasti. Barem na poslu. Njegov privatni život s nezadovoljnom suprugom Brie (C. Keener) i podstanarom Garyjem (D. Arquette), prilično je nezadovoljavajući. U srednjoj školi West Mesa u Tucsonu, Arizona, Dana sebe vidi kao inspirativnog učitelja. Ali njegove adaptacije popularnih filmova u izvedbi najboljih učenika Randa i Epiphany (Skylar Astin i Phoebe Strole, oboje zvijezde brodvejskog hit-mjuzikla "Spring Awakening"), ne nalaze odjeka.
Kad njegovu posljednju adaptaciju "Erin Brokovich" popljuje petnaestogodišnji kazališni kritičar, a dramskoj sekciji zaprijeti ukinuće, Dana mora potražiti kreativnost duboko u sebi. Nakon mnogo prolivenog znoja, on osmisli nastavak Shakespeareova "Hamleta", glazbeno-dramski spektakl koji obezvređuje i političku korektnost i dramsku vjerodostojnost. Okupivši i trgnuvši svoje učenike, Dana proširuje mrežu tako što glavne uloge daje učenicima na razmjeni poput Ivonne (Melonie Diaz iz "Molim te, premotaj").
Dok su pokusi u tijeku, školski dužnosnici i zajednica počinju prigovarati, ali Dana se odbija odreći umjetničke slobode. Naposljetku "sam prema sebi budi istinit". Dana dobiva neočekivanu potporu odvjetnice Cricket Feldstein (A. Poehler) i omiljene glumice Elisabeth Shue. Povrh svega, žarko vjeruje da se njegov opus mora uprizoriti.i ništa ne može slomiti njegov optimističan duh.

Komentari (0)

Foto