Privatni životi Pippe Lee (2009)

The Private Lives Of Pippa Lee (Originalni naziv)

drama romantika

Majka i kućanica Pippa Lee ponovo otkriva strast za životom

 
Režija: Rebecca Miller
Scenarij: Rebecca Miller
Uloge: Robin Wright Penn, Alan Arkin, Keanu Reeves, Maria Bello, Winona Ryder

Filmografija

Rebecca Miller ("Balada Jacka i Rose") režirala je filmsku adaptaciju vlastitog romana kao komičnu dramu o ženi koja započinje drugi život nakon što je suprug ostavi zbog mlađe.

Lee (Robin Wright Penn) brižna je majka dvoje odrasle djece i supruga uspješnog izdavača Herba (Alan Arkin). Unatoč činjenici da je trideset godina mlađa od Herba, Pippi i suprugu nikada ne manjka tema za razgovor. Oduvijek je uživala u vrevi New Yorka, ali kad Herb doživi srčani udar, Pippa se s njime poslušno preseli u tihu prigradsku kuću u Connecticutu. Barem na neko vrijeme dobro se snalazi – uživa u čestim večerama s novim prijateljima Samom (Mike Binder) i Sandrom (Winona Ryder) i tihim noćima koje provodi brinući se za Herba koji se u zadnje vrijeme sve više udaljio.

Sve se to promijeni kad se Chris (Keanu Reeves) vrati u grad nakon ružne rastave. Postupno Pippina potisnuta kivnost počne navirati na površinu bacajući svjetlo na sukob između slobodoumne djevojke kakva je nekoć bila i frustrirane žene koja je zasjela na njezino mjesto. Negdje usput Pippa je izgubila vlastiti identitet, ali njezin nevjerojatan put prema otkrivanju same sebe tek počinje.


Komentari (1)

Foto