Na licu mjesta (2009)

Trauma (Originalni naziv)

drama

Dramatična priča o životu sedmero bolničara i medicinskih tehničara hitne službe u San Franciscu

 
Režija: Norberto Barba, Jeffrey Reiner, Michael Waxman
Scenarij: Randy Huggins, Dario Scardapane, David Schulner
Uloge: Derek Luke, Anastasia Griffith, Aimee Garcia, Kevin Rankin, Jamey Sheridan...

Filmografija

U Americi se serija prikazivala na NBC-u, na kojem je zadnja, 18. epizoda, prve sezone bila prikazana u travnju prošle godine. Serija je odlično prihvaćena od strane gledateljstva, što dokazuju nebrojene pohvale koje je primila na internetskim stranicama i forumima. Osim uzbudljivih scena spašavanja, serija je odlično dramaturški razrađena te nas uvodi u privatne svjetove likova, objašnjava motivacije postupaka i iscrpno istražuje pozadinu i priču likova te opisuje događaje i probleme s kojima se ekipa bolničara susreće na poslu, ali jednako tako i u privatnim životima.

"Na licu mjesta" je američka adrenalinska dramska serija koja u San Franciscu, kroz 18 epizoda, prati živote sedmero bolničara i medicinskih tehničara hitne službe za vrijeme obavljanja dužnosti, ali i njihove privatne drame. Bivša vojna pilotkinja Marisa Benez (koju tumači Aimee Garcia - poznata iz „The George Lopez showa") te njen partner i tehničar Rabitt  (tumači ga poznati Cliff Curtis - stekao slavu radeći s najvećim filmašima poput Martina Scorsesea, Michaela Manna, Davida O. Russella, Dannyja Boylea, Darrena Aronofskog i Rolanda Emmericha) spašavaju ljude prevozeći ih helikopterom u bolnicu, dok na zemlji pomoć unesrećenima pružaju Nancy Carnahan (Anastasia Griffith - prepoznat ćemo je prvenstveno po ulogama iz hit drame „Damages" i filma „Solitary Man" s Michaleom Douglasom), Cameron Boon (Derek Luke - proslavio se u „Antwoneu Fisheru", redateljskom prvijencu Denzela Washingtona), Glenn Morris (Taylor Kinney - poznat iz serije "Fashion House" s Bo Derek i Morgan Faircild), Tyler Briggs (Kevina Rankina poznamo iz popularnih serija "Undeclared" i "Friday Night Lights") i dr. Joeseph Saviano (Jameyja Sherdiana gledali smo u „Law and Order: Criminal Intent" i Chicago Hopeu"), koji prima pacijente u glavnoj gradskoj bolnici u San Franciscu.

Izvršni producent odlične sportske drame "Friday Night Lights" (nagrađena Emmyjem) Peter Berg, prošle godine je na male ekrane isporučio još jednu uzbudljivu seriju - dramu o bolničarima, no ovoga puta ispričanu na potpuno drugačiji način. Serija počiva na interakciji dramskih i akcijskih elemenata tj. scena snimljenih na uvjerljiv način. Upravo autentičnost i realnost scena odvaja ovu seriju od sličnih po tematici. Profesija bolničara hitne službe jedan je od najopasnijih poslova na svijetu. Kada prime hitan poziv u pomoć, tim traume gradske bolnice u San Franciscu žurno kreće, bilo kopnom, vodom ili zrakom, na mjesto na kojem se nalazi unesrećeni. Od visoke Transamerica Pyramide do dubine zaljeva ekipa bolničara susretat će se s ekstremnim uvjetima kako bi spasili živote, obavljajući posao u koji vjeruju i koji istovremeno daje smisao njihovoj egzistenciji.

Uzbudljiva serija "Na licu mjesta" nastala je u produkciji Universal Media Studija i produkcijske kuće Film 44, te uz poznatog glumca, redatelja ("Very Bad Things," The Rundown", „The Kingdom", „Hancock"), producenta i autora Petera Berga, u ulogama izvršnih producenta, između ostalih, našli su se Sarah Aubrey ("The Kingdom," "Friday Night Lights"),  Peter Noah ("Zapadno krilo"), Jeffrey Reiner, koji je ujedno i redatelj nekolicine epizoda ("Friday Night Lights") te Dario Scardapane, koji je i autor serije.


Komentari (0)

Foto