Čuvar stanice (2003)

THE STATION AGENT (Originalni naziv)

komedija drama

Poruka ovog filma je: samoću je mnogo lakše podnijeti kada je imate s kime podijeliti

 
Režija: Thomas McCarthy
Scenarij: Thomas McCarthy
Uloge: Peter Dinklage, Paul Benjamin, Jase Blankfort, Paula Garces, Josh Pais, ...

Filmografija

Samoću je mnogo lakše podnijeti kada je imate s kime podijeliti, poručuje nam Thomas McCarthy u svojem toplom filmu "Čuvar stanice".Najveća strast u životu usamljenog i dobroćudnog Finbara McBridea (Peter Dinklage) jest promatranje vlakova, a dijeli je s prijateljem Henryjem Stylesom (Paul Benjamin)...

Kada Henry umre, Finbar se preseli na zemlju koju je naslijedio, u zabačenim krajevima New Jerseya. Finbarov novi prvi susjed je Kubanac Joe Oramas (Bobby Canavale), a uskoro upoznaje i Oliviju Harris (Patricia Clarkson), šeprtljavu razvedenu ženu koja još uvijek pati zbog smrti svoga sina Sama. Poslije nekoliko čudnih dana, troje usamljenika se počinje zbližavati.

Spajajući ozbiljne teme gubitka voljenih osoba i urođenih prepreka realiziranju normalnog života s vedrijim pogledom na svijet i nasmijanom porukom o imperativu optimizma, redatelj i scenarist Thomas McCarthy u svojoj se drami "Čuvar stanice" pokazao autorom rijetkog osjećaja za emotivni detalj i suptilne nijanse priče. Iako na prvi pogled priča o tihom čovjeku koji voli promatrati vlakove, ne zvuči kao materijal za primamljiv film, "Čuvar stanice" uspijeva biti i zabavan, i dirljiv, i realističan, i inspirirajući, bez da i jednog trena upada u zamku laganog moraliziranja. Naravno, uspjeh je to koji je uvelike zasluga i sjajnoga glumačkog trija, Petera Dinklagea, Bobbyja Canavalea i Patricije Clarkson.


Komentari (0)

Foto