Žikina ženidba (1992)

Žikina ženidba (Originalni naziv)

komedija

Stiže najveći dan u Žikinom životu – vjenčanje!

 
Režija: Zoran Čalić
Scenarij: Zoran Čalić, Dragan Čalić
Uloge: Dragomir Bojanić-Gidra, Marko Todorović, Jelena Žigon, Radmila Savićević, ...

Filmografija

U posljednjem dijelu čuvene sage o doživljajima dvojice prijatelja, Milan je odlučio pomoći svom prijatelju Žiki i unijeti malo promjena u njegov život. Odlučio ga je oženiti!


Milan (Marko Todorović) odluči poboljšati život svom prijatelju Žiki (Dragomir Bojanić Gidra) i naći mu životnu družicu. Oglasi su osvanuli u novinama - od domaćih do stranih, od Slovenije do Brazila. Brojne bračne ponude neprestano stižu, čak i na videokazetama, pa Milan svojim iskustvom prijatelju pomaže u odabiru mlade.

 

Popularni filmski serijal s područja Jugoslavije, „Lude godine“, započeo je svoje prikazivanje davne 1977., nakon čega je uslijedilo još devet nastavaka, sve do 1992. kada je snimljen ovaj posljednji dio. Iako u originalu zamišljena kao drama koja upozorava na ozbiljne društvene probleme poput seksa bez zaštite i tinejdžerske trudnoće, sporedni likovi, Živorad "Žika" Pavlović i Milan Todorović istaknuli su svoj talent za komediju te ubrzo preuzeli glavnu riječ. Iako baš i nije bio prihvaćen od filmske struke, serijal je postao jedan od najpopularnijih u Jugoslaviji, pa čak i u zemljama Istočne Europe. 


Komentari (0)

Foto