Skoro sasvim obična priča (2003)

SKORO SASVIM OBIČNA PRIČA (Originalni naziv)

komedija romantika

Pogled iz više perspektiva na vezu dvoje mladih koju uzdrma dolazak mladićeve simpatije

 
Režija: Miloš Petrčić
Scenarij: Dušan Ristić
Uloge: Vuk Tošković, Milica Zarić, Stefan Kapičić, Hristina Popović

Filmografija

Ako želite saznati zašto su muškarci nesigurni, otkrijete da se ponekad samo čini da djevojke znaju šta žele, da su dobri prijatelji rijetka i divna životna dragocjenost i da nikada nećete imati većeg prijatelja od svojih roditelja, gledajte “Skoro sasvim običnu priču”.

Nakon tri i pol godine veze mlada Beograđanka Irena (Milica Zarić) i njezin dečko Vlada (Vuk Tošković) shvaćaju da je njihov odnos stigao u prijelomnu fazu. Vrijeme je da oboje odluče o zajedničkoj budućnosti, a na njihove bi odluke možda i ključno mogla utjecati činjenica da se u Beograd iz New Yorka upravo vratila privlačna Marija (Slobodanka Latinović). Vlada je nekad bio zaljubljen u Mariju s kojom je studirao na istom fakultetu, a Irena se boji da njegovi osjećaji prema Mariji još uvijek nisu posve nestali. Marija se u grad vratila poslije više od četiri godine, a njezin su povratak itekako primijetili i Vladin najbolji prijatelj Bane (Stefan Kapičić), te Irenina najbliža prijateljica Anja (Hristina Popović). Dok pomalo kaotična zbivanja u potancijalnom ljubavnom trokutu komentiraju Bane i Anja, na sve bi mogla utjecati i Irenina majka (Dara Džokić)...

Ležerna, nepretenciozna i šarmantna romantična komedija "Skoro sasvim obična priča" debitantski je dugometražni redateljski projekt Miloša Petričića, srpskog filmaša koji se tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća afirmirao kao pomoćnik režije na hvaljenim i gledanim naslovima "Crni bombarder" i "Rat uživo" Darka Bajića, "Točkovi" i "Mehanizam" Đorđa Milosavljevića te "Nebeska udica" Ljubiše Samardžića. Uz to što je tijekom proteklog desetljeća također kao pomoćni redatelj surađivao na nagrađivanim ostvarenjima "Apsolutnih sto" i "Klopka" Srđana Golubovića, Petričić je iskustvo stjecao i radom na televizijskim hit-serijama "Greh njene majke" i "Cvat lipe na Balkanu". Njegov redateljski prvijenac dugog metra nudi duhovitu, zabavnu, lako gledljivu urbanu priču o ljubavnim nevoljama mladog para.

Dakako, u podtekstu se naziru ozbiljniji i ponešto tjeskobniji romantični i egzistencijalni motivi, a pored slikovitih i lagano pomaknutih protagonista i sporednih likova, uvjerljivih i ironijom obilježenih situacija u kojima se zatječu, životnih dijaloga i efektne emotivnosti, cjelinu odlikuju i vrlo raspoloženi nastupi (u vrijeme snimanja) mlade glumačke postave u kojoj su osim M. Zarić (Zajedno) i V. Toškovića (Bure baruta) nama dobro poznati S. Kapičić (Čarlston za Ognjenku, sapunice "Obični ljudi", "Larin izbor") i H. Popović (serija "Vratit će se rode"), na pulskom festivalu 2012. ovjenčana Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu u hitu "Parada" Srđana Dragojevića.


Komentari (0)

Foto