Pogrešno je ispravno (1982)

Wrong Is Right (Originalni naziv)

komedija triler drama

Televizijski izvjestitelj otkrije terorističku urotu

 
Režija: Richard Brooks
Scenarij: Richard Brooks
Uloge: Sean Connery, George Grizzard, Robert Conrad, Katharine Ross, G.D. Spradlin

Filmografija

Temeljena na knjizi Charlesa McCarryja iz 1979., "Bolji anđeli", film "Pogrešno je ispravno" smješten je u blisku budućnost kada je nasilje postalo nacionalni sport, a televizijske vijesti su na razini senzacionalističkog izvještavanja (što je bio značajno velik skok 1982. kada je film snimljen).

Politički dvosmisleni govori, prljavi trikovi, prisluškivanje Ovalnog ureda i nuklearna bomba na prodaju, sadržaj su ovog žustrog, šaljivog, ali zastrašujućeg uvida u događanja u današnjim političkim arenama. Sean Connery glumi popularnoga putujućeg TV-reportera Patricka Halea, koji je na tragu terorista koji nude nuklearnu bombu na prodaju srednjoistočnoj zemlji bogatoj naftom. Da bi dobio priču, Hale izmanipulira arapskog šeika i međunarodnog tajnog agenta.

S druge strane, predsjednik (George Grizzard) pokušava uvjeriti javnost da bomba ne postoji kako bi spasio karijeru, dok njegov glavni suparnik u predstojećim izborima pokušava kupiti bombu da bi dokazao njezino postojanje i tako diskreditirao predsjednika. General Wombat (Robert Conrad) pak želi samo bombardirati cijeli Bliski istok. Mahnita radnja je urnebesna, ali pomalo zastrašuje sličnostima s današnjim vijestima s naslovnica.


Komentari (0)

Foto