Ljeto na rijeci (1987)

WHITE WATER SUMMER (Originalni naziv)

drama avantura

Priča o pustolovinama psihotičnog vodiča i gradskog dečka u divljinama Sierre

 
Režija: Jeff Bleckner
Scenarij: Ernest Kinoy, Manya Starr
Uloge: Kevin Bacon, Sean Astin, Jonathan Ward, K.C. Martel, Matt Adler

Filmografija

Sjajni Kevin Bacon jedan je od onih glumaca koji imaju tu sreći ili nesreću imati pogled opasnog, čak i ludog čovjeka, što ga čini idealnim za uloge opsjednutih osoba, jednu od kakvih je odlično utjelovio u izvrsnoj avanturističkoj drami "Ljeto na rijeci".

Kada vam je jedina nada za preživljavanje čovjek kojemu nimalo ne vjerujete, priroda se čini nepobjedivom. Kevin Bacon i Sean Astin morat će nadvladati međusobne sukobe kako bi se spasili u drami o odrastanju.

Gradski dečko Alan (Sean Astin) nije nimalo zadovoljan roditeljskom odlukom da ga pošalju na kampiranje u divljine Sierre, koje će kao vodič i iskusnija starija osoba nadgledati savjetnik Vic (Kevin Bacon), čovjek čiji entuzijazam za prirodom graniči s psihotičnim ponašanjem. Alan i ostali polaznici trude se iskoristiti situaciju na najbolji način, ali Vic je odlučan u namjeri da ih nauči preživljavanju u prirodi te ih ne prestaje mučiti i opterećivati nemogućim zadacima. Međutim, kada se Vic slučajno ozbiljno ozlijedi, dječaci dobivaju priliku izmijeniti smjer kamperskog tečaja. Hoće li pomoći Vicu ili ostaviti svoga omraženog neprijatelja za sobom?

Redatelj Jeff Bleckner priču je o odrastanju šeprtljavog dječaka ispričao na pozadini prekrasnih prirodnih površina. Uz Bacona, treba istaknuti i Seana Astina, koji će se mnogo godina nakon snimanja ovog filma cijelom svijetu predstaviti nastupima u trilogiji "Gospodar prstenova", ali koji je već u osamdesetima, kao glumac-početnik, odrađivao kvalitetan posao.


Komentari (0)

Foto