Bez vesla (2004)

Without a Paddle (Originalni naziv)

komedija avantura

Potraga za izgubljenim novcem odvede tri najbolja prijatelja u ludu pustolovinu divljinom

 
Režija: Steven Brill
Scenarij: Fred Wolf, Harris Goldberg
Uloge: Carl Snell, Antony Starr, Dax Shepard, Matthew Lillard, Seth Green, ...

Filmografija

Redatelj Steven Brill stoji iza nekolicine popularnih komedija posljednjih desetak godina. Dovoljno je prisjetiti se hitova s Adamom Sandlerom - "Little Nicky“i "Mr. Deeds“ te onog s omiljenim nam Owenom Wilsonom - "Drillbit Taylor“. “Bez vesla“ jedan je od onih filmova od kojih znate što očekivati od samog početka – gegovi se nižu jedan drugim bez trenutka praznog hoda, a gledatelji jedva dolaze do daha od silnog smijeha.

Tri stara druga ponovno se sreću tek na sprovodu prijatelja iz djetinjstva. Prisjećaju se davnih dana i evociraju uspomene dok pregledavaju stvari svog starog kompe. Među njima je i kovčeg koji sadrži detalje o poduhvatu na koji se pokojnik planirao uputiti. Prijatelji shvate da je bio na tragu 200.000 dolara, nestalih zajedno s otmičarom zrakoplova D.B. Cooperom 1971. Odluče se upustiti u avanturu i krenuti na putovanje, nesvjesni opasnosti koje ih očekuju - od brzaca na rijeci do ludog stanovnika divljine.
U prvom planu je sjajni Seth Green ("Austin Powers", "Dobar posao u Italiji"…) koji glumi strašljivog Dana. Jednako zabavni su i Matthew Lillard ("Scooby-Doo”) te Dax Shepard, a iznenađenje filma je svakako Burt Reynolds, koji na svojevrsni način reprizira svoju ulogu čovjeka divljine iz legendarnog trilera "Deliverence” iz 1972.

Komentari (4)

Foto