Kudravi okružni tužilac (1976)

THE SHAGGY D.A. (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Nastavak hita "The Shaggy Dog" Charlesa Burtona iz 1959.godine

 
Režija: Robert Stevenson
Scenarij: Don Tait
Uloge: Dean Jones, Suzanne Pleshette, Tim Conway, Keenan Wynn, Jo Anne Worley, ...

Filmografija

Kuću ambicioznog odvjetnika i požrtvovnog obiteljskog čovjeka Wilbya Danielsa (D. Jones) u jednom danu dva puta opljačkaju razbojnici .Na nagovor supruge Betty (S. Pleshette) pristane se kandidirati za okružnog tužitelja. Wilbyju i mnogim njegovim sumještanima, među kojima je i umirovljeni admiral Brenner (J. Myhers), već je dosta da gradom vlada nesposobni i korumpirani tužitelj John Slade zvan "Pošteni" (K. Wynn). Za nevolju, posljednji pothvat dvojice kriminalaca bila je provala u muzej Prescott, iz kojeg su ukrali skupocjeni prsten koji je navodno pripadao obitelji Borgia. Wilby odluči Be

Nakon što dvojica razbojnika dva puta u jednom danu opljačkaju njihovu kuću u Medfieldu, Wilby Daniels (D. Jones), ambiciozni odvjetnik i požrtvovni obiteljski čovjek, na nagovor supruge Betty (S. Pleshette) pristane kandidirati se za okružnog tužitelja.

Naime, Wilbyju i mnogim njegovim sumještanima, među kojima je i umirovljeni admiral Brenner (J. Myhers), već je dosta da gradom vlada nesposobni i korumpirani tužitelj John Slade zvan "Pošteni" (K. Wynn). Slade je potrošen i podmukao političar, ali Wilby i ostali ne slute da je on u dosluhu s pljačkašima, koje vodi Eddie Roschak (V. Tayback). Nakon što Wilby objavi svoju kandidaturu za tužitelja, pred njegovom se kućom okupi mnoštvo novinara i znatiželjnika.

Za nevolju, posljednji pothvat dvojice kriminalaca bila je provala u muzej Prescott, iz kojeg su ukrali skupocjeni prsten koji je navodno pripadao obitelji Borgia. Doznavši za to, Wilby odluči Betty i njihovom osmogodišnjem sinčiću Brianu (S. Sinutko) ispričati zgodu iz svog djetinjstva, kad je prvi put došao u dodir s prstenom...

Dijelom temeljena na kratkom romanu Firentinski pas slavnog austrijskog književnika Felixa Saltena, fantastična obiteljska pustolovna komedija Roberta Stevensona (Rudnici kralja Solomona, Jane Eyre, Johnny Tremain, Mary Poppins, Herbie Rides Again), svojevrsni nastavak hita "The Shaggy Dog" Charlesa Burtona iz 1959. godine, nepretenciozno je, ležerno, maštovito, razigrano i duhovito ostvarenje namijenjeno obiteljskoj zabavi. U današnjem filmu glavnu ulogu tumači D. Jones (Zatvorski rock´n´roll, Herbie ide u Monte Carlo, Tuđi novac, Beethoven, serija Bonanza), a njegovi su partneri S. Pleshette (Ptice, Nevada Smith, serije Dr. Kildare, Will & Grace, Osam jednostavnih pravila), T. Conway (Utrka Cannonball 2, Brzina 2) i K. Wynn (Vrijeme ljubavi i vrijeme smrti, Dr. Strangelove, Point Blank, Nashville, Orca, kit ubojica, Pirana).


Komentari (0)

Foto