Tajne Avalona (2001)

The Mists of Avalon (Originalni naziv)

drama fantastika

Neispričana priča o kralju Arthuru i Camelotu

 
Režija: Uli Edel
Scenarij: Gavin Scott
Uloge: Anjelica Huston, Julianna Margulies, Joan Allen, Samantha Mathis, ...

Filmografija

Oskarovka Anjelica Huston i za Zlatni globus nominirana Julianna Margulies predstavljaju uzbudljivu priču o čarobnoj legendi kralja Arthura u vrhunskoj mini seriji, dobitnici Emmyja i nominiranoj za Zlatni globus. Izvršni producenti David L. Wolper (‘L.A. Povjerljivo’, ‘Rootsi) i Mark Wolper zajedno su osvojili više od 50 Emmyja. Mini serija se snimala u glavnom gradu Češke, povijesnom Pragu.

Nakon što se Rimsko Carstvo počinje širiti Engleska mora obraniti sebe na čak dva ratišta: protiv barbara i protiv kršćana koji nastoje iskorijeniti njihovu tradicijsku vjeru. Najmoćnija svećenica ‘Gospa od Jezera’ Viviane to želi spriječiti pod svaku cijenu. Spas da obrani mističnu vjeru pronalazi u svojoj nećakinji Morgaine djevojci koja je dovoljno moćna da zavlada Avalonom, tajnovitim otokom koji je nevidljiv nevjernicima.
Vivianina sestra Igraine je ostala udovica, a ubojica njenog supruga je Uther, budući engleski kralj. Viviane i njezin čarobnjak Merlin odluče da bi se Igraine trebala udati za Uthera te mu roditi nasljednika koji će sačuvati njihovu vjeru. Uther i Igraine dobivaju sina Arthura koji provodi djetinjstvo zajedno sa svojom polusestrom Morgaine.
No jednog dana brat i sestra bivaju razdvojeni. Merlin odvede Arthura da postane ono što mu je sudbina odredila, a Viviane pak odvede Morgaine u Avalon kako bi postigla sljedeću razinu u svećenstvu. Nakon godina rigoroznih priprema, Morgaine dobiva svog prvog posjetitelja u Avalonu, Vivianinog sina Lancelota. Kako bi sakrila ljubav i strast prema naočitom Lancelotu lijepa svećenica dopušta da se on zaljubi u Gwnhwyfar, kršćanku koja će jednog dana postati Arthurova žena

Komentari (2)

Foto