Ispovijest ružne polusestre (2002)

CONFESSIONS OF AN UGLY STEPSISTER (Originalni naziv)

drama

Klasična priča o "Pepeljugi" iz perspektive jedne od njezinih "ružnih" polusestara

 
Režija: Gavin Millar
Scenarij: Gregory Maguire, Gene Quintano
Uloge: Stockard Channing, Azura Skye, Trudie Styler, Emma Poole, Jenna Harrison, ...

Filmografija

Margarethe Fisher Van Den Meer (Stockard Channing) bivša je dama koja je bila primorana prihvatiti ulogu kućepaziteljice, no svoju priliku vidi u gospodinu Schoenmackeru (Jonathan Pryce), s kojim se i vjenčala nakon što ga je napila. Međutim, njegove plantaže tulipana preko noći postaju bezvrijedne pa oni svoj spas vide u bogatoj udaji jedne od kćeri. Prilika će im se uskoro pružiti na velikom balu koji kraljica Maria de Medici (Helen Lindsay) priprema u čast mladog princa...

Prije nego što je osudimo, saslušajmo i priznanja jedne od Pepeljuginih sestara u modernoj bajci redatelja Gavina Millara, snimljenoj prema romanu Gregoryja Maguirea.

Margarethe Fisher Van Den Meer (Stockard Channing) bivša je dama koja je bila primorana prihvatiti ulogu kućepaziteljice, no svoju priliku vidi u gospodinu Schoenmackeru (Jonathan Pryce), s kojim se i vjenčala nakon što ga je napila. Međutim, njegove plantaže tulipana preko noći postaju bezvrijedne pa oni svoj spas vide u bogatoj udaji jedne od kćeri.

Prilika će im se uskoro pružiti na velikom balu koji kraljica Maria de Medici (Helen Lindsay) priprema u čast mladog princa. Na balu dobar dojam ostavljaju i Clara Van Den Meer (Jenna Harrison), ali i Iris Fisher (Azura Syke), zaljubljena u slikara Caspera (Matthew Goode).

Spoj bogato kostimirane bajke, romantične komedije i povijesne drame, "Priznanja" redatelja Gavina Millara zabavan je film koji nudi novu perspektivu klasične priče o "Pepeljugi", vizuru jedne od njezinih ružnih sestara. U ovakvoj, svježoj podjeli snaga u kojoj ne možemo unaprijed odrediti tko to zaslužuje naše simpatije, a čijih se postupaka imamo pravo gnušati, posebno se ističu odlični glumci, kako veterani Stockard Channing i Jonathan Pryce, tako i mlade Azura Skye i Jenna Harrison.


Komentari (0)

Foto