Veličanstveno putovanje (2010)

Magic Journey to Africa / Viaje mágico a África (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Znatiželjna i maštovita desetogodišnjakinja kreće na čarobno putovanje po Africi

 
Režija: Jordi Llompart
Scenarij: Jordi Llompart
Uloge: Leonor Watling, Adria Collado, Carlos Olalla, Molly Malcolm, Veronica Blume

Filmografija

Jana, desetogodišnja djevojčica iz Barcelone, u bolnici upoznaje Kaboa, dječaka iz afričkog plemena Bušmana.Kada se Kabo vrati kući, Jana će sa svojim krilatim konjem poći na čarobno putovanje da ga potraži.U Africi će upoznati novog prijatelja, Mela, koji će putovati sa njom po ovom zanimljivom kontinentu.Na svom putovanju Hana će sresti još mnogo zanimljivih ljudi, životinja i čarobnih stvorenja, koji će je naučiti koliko je važno maštati.Janino putovanje u Afriku donosi duboke poruke o prijateljstvu, ljubavi, strasti, prirodi i mašti.

Dok Jana (E. Gerretsen) s ocem (A. Collado) jede pizzu, stolove obilazi mali crni dječak koji prodaje novine. Otac ne želi novine, a Jani je žao dječaka, čak i kad joj otac objasni da je dječak lopov kojemu su novine izlika da se primakne gostima i ukrade im novac. Iste večeri jedna vila stvori se u Janinoj sobi i kaže joj da je dječak zaista dobar, da krade zato što se brine o drugoj djeci i kako je sad bolestan i leži u bolnici. Odmah ujutro Jana nagovori mamu (V. Blume) da je odvede u bolnicu u kojoj leži siroti dječak, a u njegovoj sobi zateknu staru crnkinju, jedinu koja zna dječakov jezik i koja im objasni da se on želi vratiti u zemlju svojih predaka. Zemlja njegovih predaka je Afrika i uskoro će i Jana krenuti na put, uz pomoć dobre vile, jednog crteža i plišanog krilatog konja koji se može pretvoriti u pravoga...

Film Magično putovanje u Afriku neiscrpan je izvor privlačnih prizora i čudesa, nezaboravan je doživljaj i u 3 D projekciji. Režirao ga je Jordi Llompart, autor niza dokumentarnih putopisnih filmova snimljenih u Africi, kojemu je ovo prvi igrani film. Film je osvojio španjolsku nagradu Gaudi za najbolje specijalne efekte.


Komentari (0)

Foto