Zečja rupa (2010)

RABBIT HOLE (Originalni naziv)

drama

Mladi bračni par pokušava prebroditi smrt sina jedinca stradalog u prometnoj nesreći

 
Režija: John Cameron Mitchell
Scenarij: David Lindsay-Abaire
Uloge: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard...

Filmografija

"Zečja rupa" snimljen je prema Pulitzerom nagrađenoj drami američkog dramskog pisca i pjesnika Davida Lindsay-Abairea. Dramska radnja zatiče nekad sretni bračni par osam mjeseci nakon smrti njihovog sina jedinca. Pokušaj normalnog života tek je prividna igra u kojoj oboje nastoje naći smisao i razlog.

Nakon godina sretnog života, bračni par Becca i Howie nađu se u limbu boli, besmisla i nevjerice nakon što im potrčavši za psom na ulicu pogine četverogodišnji sin Danny. Oboje pokušavaju na svoj način naći smisao i donekle se vratiti u neko normalno stanje života no dovoljna je sitnica da ih vrati natrag u najdublju bol. Howie odlazi na grupne sastanke roditelja koji su izgubili djecu, no Becca nema snage za ovakvu vrstu druženja te počinje pratiti i približavati se Jasonu, tinejdžeru koji je bio za volanom pod čije je vozilo podletio Danny. Iako potpuno okrenuta svojoj boli u kojoj nema mjesta ni za koga, Becca kroz druženje s Jasonom pomalo prihvaća stvarnost...

U glavnim ulogama su oskarovka Nicole Kidman koja je također i producentica filma te Aaron Eckhart (Vitez tame, Crna dalija, Bolničarka Betty). Vještu režiju potpisuje filmski svestrani stvaralac (glumac, redatelj, producent) John Cameron Mitchell koji je u ovako teškoj temi uspio pronaći ravnotežu kojom nije dopustio da priča postane beznadna i depresivna.


Komentari (0)

Foto