Georgia O'Keefe (2009)

Georgia O'Keeffe (Originalni naziv)

drama biografski

Biografska priča o priznatoj umjetnici Georgiji O'Keeffe

 
Režija: Bob Balaban
Scenarij: Michael Cristofer
Uloge: Joan Allen, Jeremy Irons, Ed Begley Jr., Kathleen Chalfant.

Filmografija

Kada dozna da je voljeni suprug fotograf Alfred Stieglitz vara, Georgia O'Keeffe, slavna američka umjetnica, bježi u Taos u Novome Meksiku i nalazi nadahnuće za jedno od svojih najpoznatijih dijela.

Proslavljeni fotograf i impresario Alfred Steiglitz (Jeremy Irons) zaprepasti se kada dozna da su izvanredni crteži koje je nedavno otkrio djelo jedne žene. Odlučan je u svojoj galeriji izložiti radove tada još nepoznate umjetnice Georgie O’Keeffe (Joan Allen) bez njezina znanja, ali umjetnica koja strastveno štiti svoju privatnost naredi mu da ukloni postavu. Nakon što je Alfred uvjeri da mu dopusti da postane njezin dobrotvor i podupre njezino stvaralaštvo, njihova se veza sve više produbljuje i oni se zaljubljuju.

Alfred ostavlja svoju ženu, ali uskoro će Georgijin uspjeh zasjeniti njegov. Kako njihova veza trpi, Alfred nalazi okrutne načine da je emocionalno povrijedi te si uzima i mlađu ljubavnicu. Georgijina potraga za utjehom vodi je na Zapad gdje pronalazi novu inspiraciju za svoje slike – i u konačnici svoj vlastiti glas – u krajoliku Novog Meksika.


Komentari (0)

Foto