Lov na riječnog ubojicu (2008)

THE CAPTURE OF THE GREEN RIVER KILLER (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Istinita priča o dugogodišnjem lovu na serijskog ubojicu na području Washington Statea

 
Režija: Norma Bailey
Scenarij: John Pielmeier
Uloge: Tom Cavanagh, Currie Graham, Amy Davidson, Ingrid Rogers, Jessica Harmon, ...

Filmografija

"Lov na riječnog ubojicu“ će se prikazati kao cjelovečernji film, iako je u pitanju televizijska mini serija u dva dijela. Prikazana 2008. na Lifetimeu, proglašena je jednom od najboljih televizijskih produkcija iste godine prema utjecajnom Varietyju, a na Gemini Awardsima bila je nominirana u kategoriji za najbolju režiju i kostimografiju. Premijeru mini serije pratilo je dva milijuna gledatelja, što je u desetogodišnjem postojanju Lifetimea bio njegov najgledaniji program.

"Lov na riječnog ubojicu“ nastao je prema istinitoj priči o serijskom ubojici koji je sijao smrt od 1982. do 1998. na području Washington Statea te po knjizi Davida Reicherta “Chasing the Devil: My Twenty-Year Quest to Capture The Green River Killer“.

Filmski odmak od knjige čini priča o dvije tinejdžerice od kojih Helen "Hel" Remus (Amy Davidson) bježi od kuće kako bi umakla dečku svoje majke koji je zlostavlja. Detektiv Dave Reichert (Tom Cavanagh) radi na ubojstvima od samog početka pa do razrješenja slučaja, što uključuje i razgovor s najpoznatijim serijskim ubojicom Tedom Bundyjem (James Marsters), koji je trebao pomoći uloviti nemilosrdnog Garyja Ridgwaya (John Pielmeier).

Mračnim bojama i impozantnom igrom filmske fotografije Norma Baily uspjela nam je predočiti svu napetost, misterij i tragediju ove šokantne priče.


Komentari (0)

Foto