Detektiv XXL: Crno i bijelo (1991)

EXTRALARGE: BLACK AND WHITE (Originalni naziv)

akcija komedija

Detektiv krupne građe sa svojim tamnoputim kolegom riješava slučaj krađe senatorova sata

 
Režija: Enzo G. Castellari
Scenarij: Marco Barboni, Alessandro Moretti
Uloge: Bud Spencer, Philip Michael Thomas, Lou Bedford, Friedrich von Thun, ...

Filmografija

Proslavljeni Bud Spencer u ulozi Jacka Costella, privatnog detektiva koji riješava najteže policijske zadatke, a kojem u tome pomaže i njegov tamnoputi kolega Willie Dumas kojeg glumi Philip Michael Thomas poznat po ulozi detektiva u akcijskom serijalu Miami Vice.

Privatni detektiv Jack Costello (B. Spencer), zbog krupne građe zvan Extralarge, živi i radi u Miamiju, gdje ga smatraju najboljim u svome poslu. Privatno je veliki obožavatelj jazza i amaterski saksofonist. Budući da ništa ne prepušta slučaju, njemu se dodjeljuju najteži policijski zadaci koje on uspješno obavlja sa svojim kolegom Williejem Dumasom (P. M. Thomas). Uz Willieja, na Jackovoj je strani uvijek i policijski poručnik Sam (L. Bedford).
Detektiv Jack Costello ustanovi da ga netko slijedi. Kada se suoči s neznancem, sazna da se on zove Dumas. Prijateljski raspoložen, Dumas govori engleski s jakim francuskim naglaskom i navodno je po zanimanju redatelj animiranih filmova. Zbog toga slijedi detektiva, jer želi napraviti lik za svoj film po uzoru na njega, a kojega bi nazvao Extralarge. Tamnoputa Wendy (L. Rochon) je kradljivica koja jednom prilikom ukrade sat senatoru Pillingeru (F. von Thun), našto je progoni dvoje ljudi. Zatraži Costellovu pomoć...


Komentari (0)

Foto