Privatna škola (1983)

PRIVATE SCHOOL (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski

Ljubavne zavrzlame grupe djevojaka iz privatne škole i grupe polaznika akademije za dečke

 
Režija: Noel Black
Scenarij: Dan Greenburg, Suzanne O'Malley
Uloge: Phoebe Cates, Betsy Russell, Matthew Modine, Michael Zorek, ...

Filmografija

Filmaš Noel Black najpoznatiji je po odličnom "Pretty Poison“ (1968.) u kojem je nastupio legendarni Anthony Perkins. "Privatna škola“ posve je drugačija "zvjerka“ od prije navedenog filma. Nastao sredinom 80-tih, odličan je primjer trendovske teen komedije koja je u to vrijeme bila popularna. Mnogo destruktivnih gegova i razgolićenih djevojaka (scena kada Betsy Russell bez grudnjaka jaše na konju postala je legendarna) bili su trademark tog vremena.

Christine (Phoebe Cates) je studentica u ekskluzivnoj privatnoj školi za djevojke, a zaljubljena je u Jima (Matthew Modine), polaznika akademije za dečke. No Christinina suparnica Jordan (Betsy Russell) također je bacila oko na Jima i u stanju je učiniti sve što je potrebno kako bi ga preotela. Jimov krupni kompa Bubba (Michael Zorek) viđa se s Jordaninom (Kathleen Wilhoite) ciničnom prijateljicom iako bi je vjerojatno prevario kada bi ga bilo koja druga cura htjela. Bubba i njegovi prijatelji prikradu se do kabina za tuširanje u djevojačkoj školi nadajući se baciti pogled na razgolićene djevojke, dok Christine i Jim bježe zajedno za vikend. No njihov bijeg ne ispadne romantičan kao što su ne oni nadali.

Popularna skupina glumaca - Phoebe Cates, Betsy Russell, Matthew Modine također su jedan od razloga za gledanje, dok se Kathleen Wilhoite, Sylvia Kristel i Stevens Brinke u sceni pod tušem jednostavno ne propuštaju.


Komentari (0)

Foto