Zona mrtvih (2009)

Zone of the Dead (Originalni naziv)

akcija horror

Transportirajući zatvorenika, tim agenata Interpola zaglavi u gradiću kojim haraju zombiji

 
Režija: Milan Konjević, Milan Todorović
Scenarij: Miodrag Krstović, Vukota Brajović
Uloge: Ken Foree, Kristina Klebe, Emilio Roso, Miodrag Krstović, Vukota Brajović

Filmografija

“Zona mrtvih” je žanrovski čist horor i prvi srpski zombi film.Režija je povjerena Milanu Todoroviću i Milanu Konjeviću koji su, zajedno sa Vukotom Brajovićem, napisali i scenarij.U filmu će se pojaviti brojna internacionalna ekipa glumaca predvođena Kenom Foreejem, legendom ovog žanra koji iza sebe ima brojne uloge u filmovima američke produkcije (“Dawn of the Dead” George A. Romera, “Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III", i dr.).

U cijeloj Srbiji se odvijaju velike vojne vježbe, i Pančevo postaje grad pod opsadom. Na željezničkoj stanici ovog industrijskog grada, nesretnim stjecajem okolnosti, dolazi do ispuštanja eksperimentalnog i vrlo opasnog biokemijskog otrova. Iako mu je namjena nepoznata, izgleda da otrov zaražene ljude pretvara u zombije željne krvi. U isto vrijeme, agenti Interpola u suradnji sa našim snagama, provode transport zatvorenika iz Vršca za Beograd. U transportu je samo jedan jedini zatvorenik, misteriozne prošlosti, i naizgled vrlo opasan. Na drugom kraju grada, ambiciozni, strani novinar, sa grupom lokalnih prijatelja, kreće do željezničke stanice, gdje je otrovni plin i pušten, kako bi o tome napravio ekskluzivnu reportažu. Ubrzo nailaze na prve zaražene stanovnike, i shvaćaju da je bijeg iz grada jedini izlaz.

Srpski horor "Zona Mrtvih" nominiran je u kategoriji za najbolji horor na festivalu Fantasy Horror Award koji se u organizaciji Fantasy Channell i Fun Factory Entertainment održava od 19. do 21. ožujka u talijanskom gradu Orvietu


Komentari (0)

Foto