Posjetitelji (1972)

The Visitors (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Nakon izlaska iz zatvora, dva silovatelja ulaze u trag čovjeku koji ih je tamo smjestio

 
Režija: Elia Kazan
Scenarij: Chris Kazan
Uloge: Patrick McVey, Patricia Joyce, James Woods, Steve Railsback

Filmografija

U ovome hipnotizirajućem psihološkom trileru redatelj Elia Kazan predstavlja nam najosobnije ostvarenje iz svoje bogate karijere.

Bill Schmidt (James Woods) veteran je vijetnamskog rata koji zajedno sa svojom djevojkom Marthom (Patricia Joyce) i njihovim djetetom živi na selu. Jednoga dana dolaze im iznenada u posjet njegova dva ratna druga. Njih dvojica, Tony i Mike, imaju na pameti mnogo više od običnog druženja. Njihov je cilj osveta. Ubrzo se ispostavi da su ova dvojica neželjenih gostiju nedavno izašla iz zatvora gdje su služili kaznu za ratne zločine, a Bill je bio ključni svjedok njihova suđenja.

Prilično izolirani, Bill i Martha žive idiličnim životom i sve što žele je mir. Ali Tony i Mike, koji su bili osuđeni na zatvor zbog silovanja i ubojstva Vijetnamke, planiraju ih terorizirati. Odnosi postanu napeti kada dvojica veterana upucaju susjedova psa... Što kulminira žestokim sukobom između mladog para koji želi miran život i posjetitelja koji se žele osvetiti za Billovu navodnu izdaju.


Komentari (0)

Foto