Klub dječaka (1997)

THE BOYS CLUB (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Opasna pustolovina trojice dječaka koji odluče sakriti američkog bjegunca s ranom u nozi

 
Režija: John Fawcett
Scenarij: Doug Smith, Peter Wellington
Uloge: Chris Penn, Dominic Zamprogna, Stuart Stone, Devon Sawa, Amy Stewart

Filmografija

Triler s primjesama drame, "Klub dječaka" redatelja Johna Fawcetta još je jedan od kvalitetnih Pennovih filmova, koji je, međutim, kao i većina, ostao izvan interesa šire javnosti. Prava je to šteta jer prijeteću atmosferu nepoznatog Fawcett umješno gradi i održava kroz cijeli film, dok se Pennu izvrsnim nastupom pridružio i mladi Devon Sawa. Sve skupa, riječ je o iznadprosječnom trileru...

Pokojni Chris Penn nepozvana je pridošlica u "Klub dječaka", koji će ga prijateljski prigrliti, prije nego li shvate o kome se zapravo radi.

Trojica tinejdžera iz zabačenoga gradića u južnom Ontariju naprosto su oduševljena kada u svome tajnom skrovištu nađu Lukea Coopera (Chris Penn), američkog bjegunca s ranom od metka u nozi. Naime, Luke se predstavi kao policajac koji bježi od svojih korumpiranih kolega te ih zamoli za tišinu, na što oduševljeni dječaci rado pristaju, svjesni kako im se napokon pruža prilika za pobjedu nad dosadom maloga grada. Za vrijeme oporavka Luke postaje dječacima prijatelj, a kad oni shvate kako on nije onaj za kojega se predstavljao, čini se kako je kasno.

Iako nikada nije doživio slavu i priznanje kojima se mogao podičiti njegov brat Sean, pokojni Chris Penn bez dvojbe je bio jedan od najboljih glumaca američkoga nezavisnog filma, što je dokazao sjajnim nastupom u kultnim "Psima iz rezervoara".


Komentari (0)

Foto