Najbolja obrana (1984)

BEST DEFENCE (Originalni naziv)

komedija

Dogodovštine inženjera koji lažira nacrte za novi tenk i pukovnika koji ga treba testirati

 
Režija: Willard Huyck
Scenarij: Gloria Katz, Robert Grossbach
Uloge: Dudley Moore, Eddie Murphy, Kate Capshaw, George Dzundza, Helen Shaver, ...

Filmografija

Scenarist "Indiana Jonesa i ukletog hrama", Willard Huyck rjeđe se upušta u redateljske vode, a "Najbolja obrana" jedan je od Huyckovih pokušaja proboja.

Wyle (Dudley Moore) je inženjer koji radi na projektima za američku vojsku. Prilično je lijen i nesposoban, ništa mu ne polazi za rukom, sve dok mu kolega ne otkrije nacrt koji bi mogao spasiti  od propasti kompaniju za koju radi. Dotični kolega umre pa se Wyle dočepa nacrta i preuzme sve zasluge za dizajn. Na nesreću, na isti dizajn bacio je oko industrijski špijun (David Rasch), a i FBI je sumnjičav prema Wyleovoj iznenadnoj genijalnosti. U međuvremenu, vodnik Landry (Eddie Murphy) dobiva zadatak isprobati briljantan dizajn novog tenka na terenu, u akciji.

I Eddie Murphy i Dudley Moore sredinom 80-tih doživljavaju veliki uzlet popularnosti te nema nikakve dvojbe da su obojica možda i najbolji holivudski komičari toga doba. Iako je film dosta konfuzno posložen, ako zbog ničeg drugog, onda zbog Murphyjeve i Mooreove genijalnosti, svakako se isplati pogledati ovu komediju.
 


Komentari (1)

Foto