The Land Girls (1998)

The Land Girls (Originalni naziv)

drama romantika ratni

Priča o sudbinama triju žena koje za vrijeme Drugog svj. rata odlaze pomagati na farme

 
Režija: David Leland
Scenarij: Angela Huth , Keith Dewhurst
Uloge: Catherine McCormack, Rachel Weisz, Anna Friel, Steven Mackintosh, ...

Filmografija

David Leland je režirao adaptaciju romana Angele Huth o tri mlade žene iz puka britanske kopnene vojske koje odlaze za vrijeme Drugog svjetskog rata pomagati na farme te događajima koji će promijeniti njihove živote.

Priča o ženama iz puka britanske kopnene vojske koje su tijekom Drugog svjetskog rata odlazile pomagati na farme. Ove dobrovoljne "zemljoradnice", iz svih slojeva društva, poslane su po selima širom Britanije kako bi zamijenile farmere koji su otišli na front. Odazivajući se pozivu, tri mlade žene spremne se uhvatitilate posla stižu na udaljenu farmu u Dorsetu. Romantična Stella (Catherine McCormack) planira se udati za mornaričkog oficira Fhilipa (Paul Bettany). Ag (Rachel Weisz), koja je diplomirala na Cambridgeu, neobična je i inteligentna djevojka. Prue (Anna Friel), pripadnica radničke klase je koketa, čiji drzak stav prikriva njenu nevinost.



Farma je vlasništvo obitelji Lawrence, čiji zgodni sin Joe (Steven Mackintosh) petlja sa sve tri djevojke. Joe sanja o tome da napusti obiteljsku farmu i postane pilotom lovačkog aviona, ali ga zdravstveni problemi sprečavaju u tome.Za žene je posao na farmi težak, dani su dugi, a rat je neprestano u njihovim mislima. Međutim, prijateljstvo im daje snagu da nastave dalje. One postaju nerazdvojne prijateljice, a Stella pronalazi pravu ljubav.

Komentari (1)

Foto