Svete tajne sestrinstva Ya-Ya (2002)

DIVINE SECRETS OF THE YA-YA SISTERHOOD (Originalni naziv)

drama

Dramatičarka koja je u zategnutim odnosima sa majkom otkriva tajnu njenog "sestrinstva"

 
Režija: Callie Khouri
Scenarij: Callie Khouri, Mark Andrus, Rebecca Wells
Uloge: Sandra Bullock, Ellen Burstyn, Fionnula Flanagan, James Garner, ...

Filmografija

Za ovaj film Mark Andrus adaptirao je dva romana Rebecce Wells “Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood” te "Mali oltari na sve strane“. Dobio je Oscara kao koautor scenarija za film "Bolje ne može“.

Godine 1937., za punog Mjeseca, četiri djevojčice odšuljaju se iz svojih kuća na američkom Jugu i "osnuju“ tajnu udrugu u spomen indijanskoj božici po imenu Ya-Ya. "Glavna“ je među njima Vivi, a ostale su tri Teensy, Necie i Caro. Nakon tog događaja prođe šezdesetak godina. Vivina  kći Sidda (S. Bullock) živi sa zaručnikom Conorom (A. MacFadyen) u New Yorku gdje je vrlo uspješna dramatičarka. U intervjuu za magazin "Time“ izjavi da nije imala sretno djetinjstvo. Majku Vivi (E. Burstyn), koja i dalje živi na Jugu, ta izjava šokira i tako razljuti da je razbaštini. Kako bi izgladile spor tri članice Ya-Ya "sestrinstva“ - Teensy (F. Flanagan), Necie (S. Knight) i Caro (M. Smith) – posjete ju u New Yorku, omame sredstvom za uspavljivanje i povedu na Jug...

Ovu posve "žensku priču“, poput svojedobno filmova "Pržene zelene rajčice“ ili "Čelične magnolije“, režirala je kao svoj prvi film Amerikanka Callie Khouri (r. 1957.). Ona je scenaristica film "Thelma i Louise“ (1991.), za koji je dobila Oscara, a režirao ga je Ridley Scott.


Komentari (0)

Foto