Na meti u Palermu (2008)

PALERMO SHOOTING (Originalni naziv)

drama

Modnog fotografa s dubokim kontemplacijama niz okolnosti natjera na samopreispitivanje

 
Režija: Wim Wenders
Scenarij: Wim Wenders, Norman Ohler
Uloge: Campino, Milla Jovovich, Lou Reed, Dennis Hopper, Giovanna Mezzogiorno, ...

Filmografija

Dobro režiran, film donosi zanimljivu priču o dubokim kontemplacijama mondenog fotografa kojega neke vanjske okolnosti potaknu da se promijeni i razmisli o sebi.

Finn (Campino) je slavni njemački fotograf koji pored uzbudljivih modnih snimanja provodi bezbrižan život ludo se zabavljajući sa slavnim fotomodelima. Sit takvog životnog stila, a i nakon što izbjegne nesreću, odluči otputovati iz Düesseldorfa u Palermo ne bi li se odmorio i razmislio o svojemu životu. Tamo upozna zavodljivu djevojku koja mu se svidi. No, izgleda da mu se nešto čudno počinje događati, naime, stalno ga prati osjećaj da ga progoni netko tko želi njegovu smrt…

Na kraju intrigantnog umjetničkog filma "Palermo Shooting" njemačkog redatelja Wima Wendersa (Paris, Texas, Nebo nad Berlinom) stoji posveta dvojici slavnih redatelja koji su umrli u isto vrijeme, Michelangelu Antonioniju i Ingmaru Bergmanu. I uistinu, film, koji sadrži raspoznatljiv potpis kultnoga Wendersa (filozofičnost, meditativnost, s velikom ulogom glazbe i pomno biranom fotografijom) djeluje kao hommage dvojici redatelja, i u pogledu priče (koja podsjeća na Antonionijev Blow Up) i u pogledu motiva (odnos junaka prema smrti kao u Bergmanovim filmovima). 

U glavnoj ulozi nastupa Campino, poznati njemački pjevač (iz punk grupe Die toten Hosen). U ostalima se pojavljuju poznata filmska imena te pjevač Lou Reed.
 


Komentari (0)

Foto