Jahači na valovima (2008)

Surfer, Dude (Originalni naziv)

komedija

Našavši se u financijskom škripcu okorjeli surfer je prisiljen sudjelovati u reality šou

 
Režija: S.R. Bindler
Scenarij: S.R. Bindler, Mark Gustawes, George Mays, ...
Uloge: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Scott Glenn, Willie Nelson, ...

Filmografija

Ova ležerna komedija u kojemu glavnu ulogu imaju životni užici, morsko plavetnilo i lijepi mladi ljudi, na čelu s mišićavim i preplanulim glavnim likom, ujedno je satira televizije koja živi zavirujući u tuđe živote kojima hrani gledateljsku arenu.

teve Addington (M. McConaughey) misli da je život savršen kad na plažama Malibua ima valova. Djevojke oblijeću oko njega, a mlađi surferi gledaju ga kao idola. Njegov "menadžer" i najbolji prijatelj Jack (W. Harrelson) podjednako je nemaran prema životnim činjenicama, s tim da u njegovom slučaju te činjenice podrazumijevaju i ženu i dijete, koji nemaju od čega živjeti. Kad Jack sklopi ugovor s mogulom Eddiejem Zarnom (J. Nordling), Zarno od Stevea traži da glumi surfanje u videomontaži, sjedeći u studiju, no Steve to s prezirom odbija, iako nema ništa protiv kamere koja ga prati u njegovim uobičajenim aktivnostima, najviše zato što je novinarka lijepa i ozbiljna Danni Martin (A. Gilmore). Međutim, novaca je sve manje, a pravih valova danima nema, pa Zarno postaje jedini izlaz...
Film je nastao u produkciji McConaugheyeve producentske kuće, a glavni lik u sličnoj je situaciji kao jedan mnogo poznatiji McConaugheyev filmski lik, Ed, u velikom hitu Ed TV.

Komentari (0)

Foto