Djeveruše (2011)

Bridesmaids (Originalni naziv)

romantika

Najveći test svakog prijateljstva jest vjenčanje!

 
Režija: Paul Feig
Scenarij: Kristen Wiig, Annie Mumolo
Uloge: Kristen Wiig, Terry Crews, Jessica St. Clair, Maya Rudolph, Ellie Kemper

Filmografija

U produkciji Judda Apatowa, koji nam je donio neke od najboljih komedija zadnjih 10-ak godina stiže još jedna fantastična komedija sa srcem i dušom koja je bila veliki hit kada se pojavila u kinima.

Annie (Kristen Wiig) je u kasnim 30-ima i - neudana. Nakon što joj je propao posao sa slastičarnicom, izgubila je svu svoju imovinu, a ubrzo i dečka. Sada je prisiljena prodavati nakit i živjeti s nepodnošljivim cimerom Gilom (Matt Lucas) i njegovom sestrom Brynn (Rebel Wilson). Nakon poslovnog kolapsa Annie više ne gaji nadu da će jednog dana opet oživjeti svoj posao iz snova. Njezine ljubavne simpatije sada su okrenute prema Tedu (Jon Hamm), koji je toliko zaokupljen sobom da je jedva primjećuje. Jedino joj je svjetlo u tom životnom tunelu najbolja prijateljica Lillian (Maya Rudolph), koja se upravo zaručila i zatražila od Annie da joj bude kuma. Na zaručničkom tulumu Annie upozna i djeveruše - ciničnu rođakinju Ritu (Wendi McLendon-Covey), naivnu prijateljicu Beccu (Ellie Kemper), vulgarnu sestru mladoženje Megan (Mellissa McCarthy), te bogatu i lijepu suprugu mladoženjinog šefa, Helen (Rose Byrne).

Među brojnim nominacija i osvojenim nagradama izdvojit ćemo nominacije za najbolji scenarij i najbolju sporednu ulogu (Melissa McCarthy) na Oskarima te nominacije u kategoriji nabolje glumice (Kristen Wiig) i najboljeg filma na Zlatnom globusu.

Komentari (7)

Foto