Sudac Falcone (1999)

Excellent Cadavers / Falcone (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Film prema životu talijanskog tužioca G. Falconea koji se otvoreno suprotstavio mafiji

 
Režija: Ricky Tognazzi
Scenarij: Peter Pruce, Alexander Stille
Uloge: Chazz Palminteri, F. Murray Abraham, Anna Galiena, Andy Luotto, Lina Sastri

Filmografija

Istinita priča o životu i radu poznatog talijanskog tužioca Giovannija Falconea (Chazz Palminteri) koji je riskirao svoju karijeru, i na kraju život, kako bi talijansku mafiju napokon doveo pred lice pravde.

Krajem 1970-tih, Giovanni Falcone (Chazz Palminteri) se vraća u svoj rodni grad Palermo kako bi se borio protiv ojačale mafije. Policija i državne vlasti su nezainteresirane za rješavanje problema, a korupcija raste.

Oni koji se pokušaju boriti protiv mafije završavaju ubijeni na ulici. Svaki oblik borbe postaje gotovo nemoguć. Zajedno sa svojim kolegom Paolom Borsellinom (Andy Luotto), Falcone hrabro pokreće istragu, pri čemu obojica svijesno riskiraju svoje živote i živote svojih najbližih. Istraga napokon daje pozitivne rezultate... Mafijaš Tommaso Buscetta (F. Murray Abraham) završava u zatvoru i pristaje svjedočiti. Falconeova istraga i Buscettovo svjedočenje rezultiraju najvećim mafijaškim suđenjem u povijesti, pri čemu je uhvaćeno i osuđeno čak 475 ljudi.

Falcone je 23. svibnja 1992. godine ubijen u bombaškom atentatu, pri čemu su poginuli i njegova supruga Francesca Falcone (Anna Galiena) i trojica tjelohranitelja. Ipak, njegova smrt utjecala je na talijansku Vladu i pokrenute su brojne akcije kako bi se mafija jednom zauvijek uništila.


Komentari (0)

Foto