Noemie: Tajna (2009)

NOÉMIE: LE SECRET (Originalni naziv)

drama

Znatiželjna 7-godišnjakinja vjeruje kako susjed u stanu s gornjeg kata skriva blago

 
Režija: Frédéric D'Amours
Scenarij: Marc Robitaille
Uloge: Raymond Bouchard, Paul Doucet, Camille Felton, Nicolas Laliberté

Filmografija

''Noemina tajna'' francusko-kanadski je film režisera Frédérika d'Amoursa. Ovaj sjajan obiteljski film snimljen je prema književnom serijalu koji prati Noemie, ljupku i živahnu sedmogodišnjakinju koja čvrsto vjeruje da je u stanu susjeda s gornjeg kata skriveno blago.

Noémie (C. Felton) ima sedam godina, ide u školu i ima najboljeg prijatelja Francoisa (P. Doucet). Živahna je, maštovita i radoznale naravi, pa je sve zanima. Kako su njezini roditelji prezaposleni, ona često vrijeme provodi kod svoje susjede, gospođe Lumbago (R. Bouchard). Gospođa Lumbago je udovica, a njezin suprug, pokojni g. Lumbago, također je bio Noémiein dobar prijatelj. Ona se dobro sjeća njegovih priča o blagu koje je skriveno negdje u kući i pomno priprema istragu. Na satu likovnog, dok druga djeca crtaju na zadanu temu, ona crta tlocrt stana gospođe Lumbago i svoj plan povjerava samo Francoisu...

Noémie je lik koji je u seriji od 21 romana stvorio poznati kanadski pisac, karikaturist i ilustrator Gilles Tibo (punim prezimenom Thibaulte), autor pedesetak knjiga za djecu i dobitnik više uglednih kjiževnih nagrada. Uspjehu ovog filma, osim literarnog predloška, znatno pridonosi i iznimno ljupka i darovita mala glumica Camille Felton.


Komentari (0)

Foto