Kisik (1999)

Oxygen (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektivka se uplete u pshilošku igru s otmičarem koji je svoju žrtvu negdje živu zakopao

 
Režija: Richard Shepard
Scenarij: Richard Shepard
Uloge: Adrien Brody, Maura Tierney, James Naughton, Laila Robins, Terry Kinney, ...

Filmografija

Mrzovoljna i mazohistički nastrojena detektivka Madeline Foster (Maura Tierney) mora razriješiti slučaj neobične otmice bogataševe supruge koju je otmičar negdje živu zakopao. Istražujući slučaj otkriva kako je otmičar vjerojatno muškarac po nadimku "Harry Houdini" koji je taj nadimak dobio zbog svoje vještine izbjegavanja uhićenja. Vremena je sve manje , a detektivka se sve više upliće u sve kompleksiniju igru nadmudrivanja sa Harryjem.

Madeline Foster (Maura Tierney) je detektivka Njujorške policije. Ona nije pretjerano zadovoljna svojim poslom i utjehu traži u alkoholu i mazohističkom seksu, mada čak ni njen muž nije u potpunosti svjestan njenih erotskih opsesija. Madeline dobiva zadatak da istraži jednu neobičnu otmicu - Frances (Laila Robins), supruga uspješnog biznismena, oteta je i živa zakopana. Otmičari zahtjevaju da im se otkupnina isplati u roku od 24 sata ili će Frances ostati bez zraka i umrijeti.

Madeline pretpostavlja da je otmičar kriminalac poznat Njujorškoj policiji kao "Harry Houdini". “Harry” je nadimak dobio zbog svoje nevjerovatne sposobnosti izbjeći uhićenje. Ubrzo Madeline otkriva da "Harry" zna njen identitet te da za njega ovo nije obična otmica, već vrlo ozbiljno razrađena psihološka igra. Harry je, naime, uvjeren da on i Madeline imaju mnogo više sličnosti nego razlika, i želi joj se približiti… 


Komentari (0)

Foto