Grad sjenki (2010)

La cite (Originalni naziv)

drama

Liječnik slomljen osmogodišnjim ratom u Sjevernoj Africi pokušava se vratiti kući

 
Režija: Kim Nguyen
Scenarij: Kim Nguyen
Uloge: Jean-Marc Barr, Claude Legault, Pierre Lebeau

Filmografija

Francuski liječnik stiže u planine Aurès u Sjevernoj Africi, nakon što je gotovo cijelo desetljeće proveo u službi na prvim linijama fronte te pokušava ponovno steći svoju ljudskost u području koje zahvaća razorna epidemija kuge.

Godina je 1895. Dr. Maxime Vincent vidio je prizore na bojišnici kojih se nikad neće moći otresti, a čini se da za to neće imati ni priliku. Ubrzo nakon što stigne u udaljenu saharsku koloniju, pojavi se francuska kolonijalna vojska i počne brutalno napadati domaće stanovništvo. Dok neki bježe iz grada u strahu za vlastiti život, dr. Vincent se sprijatelji s jednim dječakom i počne tražiti izlaz.

Kao potpuna opreka doktorovu humanizmu i suosjećajnosti prema mještanima, tu je neumoljivi kapetan Julien Mandel koji okrutno i učinkovito predvodi okupaciju. Kasnije, kad se znaci kuge počinju pokazivati, a karavana dr. Vincenta se ne pojavi, od bitaka umoran liječnik mora odlučiti hoće li slijediti svoje instinkte i pobjeći ili ostati da pomogne narodu koji je njegova domovina proglasila svojim neprijateljem.


Komentari (0)

Foto