Prekid (1997)

BREAKING UP (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Fotograf i profesorica pokušavaju razriješiti svoju turbuletnu vezu punu uspona i padova

 
Režija: Robert Greenwald
Scenarij: Michael Cristofer
Uloge: Russell Crowe, Salma Hayek, Abraham Alvarez, Carlo Corazon, Marty Granger...

Filmografija

Prema kazališnom komadu i scenariju Michaela Cristofera, američkog autora, scenarista i dobitnika Pulitzerove i Tony nagrade za najbolju dramu te kazališni komad, iskusni televizijski redatelj i producent Robert Greenwald, režirao je romantičnu dramu, koja se u potpunosti oslanja na interakciju dvoje glavnih likova te njihovu turbulentnu vezu iz koje ne mogu niti žele izaći te koja ih istovremeno dovodi do ludila.

Fotograf Steve (Russell Crowe) i profesorica Monica (Salma Hayek) jako su zaljubljeni, a njihova veza toliko je snažna i intenzivna da gotovo graniči s bolešću. U jednom trenutku u potpunom su deliriju, ali već u drugom postaju frustrirani, spremni na prekid. Zbog takvih situacija, par pokušava ozbiljno popričati i analizirati vezu, no razgovori se svaki put pretvore u katastrofu. Oni jednostavno ne mogu ostati zajedno, ali se niti konačno rastaviti.

Bez osude, svojom dramom, Michael Cristofer je bacio opservaciju na društvo i vezu na koju će mnogi gledati s visoka i s podsmijehom, no činjenica jest da su mnoga partnerstva turbulentna, baš na ovaj radikalni način. Usponu i padovi dio su svake veze - u jednom trenutku sve se čini savršeno, dok već u idućem izranjanju nepremostivi problemi. Glavne uloge pripale su holivudskim zvijezdama Russellu Croweu i Salmi Hayek, koji su se pokazali kao svršeni odabir za uloge te majstorski odradili svoje dramske nastupe.


Komentari (0)

Foto