Mowglijeva prva pustolovina: U potrazi za izgubljenim dijamantom (1998)

MOWGLI'S FIRST ADVENTURE: IN SEARCH OF THE ELEPHANT EYE DIAMOND (Originalni naziv)

dječji obiteljski avantura

Film prema likovima i motivima "Knjige o džungli" Rudyarda Kiplinga

 
Režija: Michael McGreevey
Scenarij: Timothy Scott Bogart, Rudyard Kipling
Uloge: Antonio Baker, Lindsey Peter, Sean Pric McConnell, Gary Collins, ...

Filmografija

Više desetaka filmova i crtića snimljeno je prema Knjizi o džungli, pričama o dječaku Mowgliju, koji je ostao bez roditelja u džungli u Indiji. Usvojio ga je vučji čopor i odrastao je vjerujući da su divlje životinje njegova obitelj. Knjigu o džungli napisao je engleski pisac iz 19. stoljeća, Rudyard Kipling, koji je i sam rođen i odrastao u Indiji. Njegova mu je slavna knjiga donijela Nobelovu nagradu i druga ugledna priznanja, a do danas je jedna od najpopularnijih knjiga za djecu ikad napisana.

Prof. Miller (G. Collins) vodi ekspediciju u potrazi za Izgubljenim gradom i dijamantom Slonovo oko, čija je vrijednost neprocjenjiva. Profesor Miller stručnjak je za čitanje mape, dešifriranje tajanstvenih natpisa i rješavanje zagonetki. Parner mu je arheolog, prof. Donovan (M. Beck), a u ekspediciji su još Millerovi studenti Christie (K. Pullies) i Scottie (J. Hereth). Svatko od njih stručnjak je za pojedino područje i samo zajedno mogu riješiti tajnu i pronaći dijamant. S njima su i dvoje djece, Millerova kćer Lindsey (L. Peter) i Donovanov sin Travis (S. Pric McConnell). I dok je Lindsey, kao i njezin otac, radoznala i hrabra, a i odmalena je od oca slušala priče o Indiji i o džungli, Travis se svom ocu pridružio bezvoljno, ne zanima ga ni džungla ni pustolovine koje ih očekuju. Za dijamantom traga i skupina razbojnika koju predvodi opaki Kohabeez (M. des Barres). Za vrijeme logorovanja Kohabeez i njegovi ljudi napadnu ekspediciju i zarobe četvero odraslih, ali djeca uspiju pobjeći. Djeca ne bi preživjela sama u džungli da nije stigao njihov neobični spasilac: spretni dječak Mowgli (A. Baker), odjeven samo u komadić kože, vješt kao majmun i hrabar kao lav. Mowgli vodi Lindsey i Travisa u svoju spilju i nudi im hranu: pladanj s voćem i pregršt ukusnih crva i glista. Iako naoko divlji, Mowgli govori engleski, jer se sprijateljio s ljudima, iako misli da su životinje njegova obitelj: jedna pantera, medvjed, majmunčić i ostali. Tek kad čuje njegovo ime, Lindsey shvati da je Mowgli onaj isti dječak o kojemu joj je otac pričao mnoge priče sa svojih brojnih putovanja po Indiji...

Ovaj film režirao je Michael McGreevey, koji je i redatelj istoimene televizijske serije, čije je snimanje počelo 1998. godine. Ulogu Mowglija igra izvrsni mladi glumac Antonio Baker, Kostarikanac, poznat i kao gitarist kostarikanske punk-rock grupe Ufo.


Komentari (0)

Foto