Vampirski dnevnici (2009)

Vampire diaries (Originalni naziv)

drama

Dvojica braće vampira – jedan dobar, drugi zao, ulaze u rat za dušu prelijepe djevojke

 
Režija: J. Miller Tobin, Marcos Siega
Scenarij: Julie Plec, L.J. Smith
Uloge: Paul Wesley, Ian Somerhalder, Nina Dobrev, Steven R. McQueen

Filmografija

Serija je snimana prema seriji romana 'The Vampire Diaries' L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 milijuna gledatelja. Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana 'Vampirski dnevnici'.

Četiri mjeseca nakon tragične prometne nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji 17-ogodišnja Elena i njezin 15-ogodišnji brat Jeremy još se suočavaju s novom stvarnošću. Elena je oduvijek bila briljantna učenica – lijepa, popularna i angažirana u školi i oko prijatelja. No sada se bori da sakrije ogromnu žalost od svijeta koji je okružuje. Novi svijet za nju i brata je dom njihove otkačene, ali jednako shrvane, tetke Jenne koja im se trudi nadomjestiti roditelje u ovim teškim vremenima.

Malu utjehu Elena pronalazi u poznatom društvu koje čine najbolja prijateljica Bonnie, suparnica Caroline i bivši dečko Matt. Jeremy je više izložen putu u propast zato što se druži s hašamanima, pa se i sam počne drogirati kako bi sakrio bol koju nosi. Dodatno ga tišti Mattova sestra Vicki koja ga najednom odbija i druži se s njegovim suparnikom Tylerom.

Na početku školske godine u Mystic Falls Highu Elena i njezini prijatelji fascinirani su zgodnim i misterioznim novim učenikom Stefanom Salvatoreom. Elena i Stefan odmah osjete privlačnost, no Elenu zbunjuje Stefanovo bizarno ponašanje kada se niotkuda pojavi na grobu njezinih roditelja. Ipak nije ni svjesna da Stefan krije mračnu i smrtonosnu tajnu, a ta je da je on vampir.

Na zabavi s krijesovima Elena i Stefan se počnu bolje upoznavati, ali ih prekinu kaos i panika nakon što je Vicki napadnuta i ostavljena da krvari od brutalnog ujeda u vrat. U strahu da zna tko je za to odgovoran Stefan odjuri kući gdje zatekne svog starijeg brata Damona kojeg nije vidio 15 godina. I Damon je vampir, a dvojica braće imaju dugu i gorku povijest. Stefanu se brat ruga zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razumije opsesiju Elenom, jer sliči ženi koju je Stefan davno volio. Ženi koju je Damon htio za sebe.


Komentari (7)

Foto