Hitna služba (1994)

ER (Originalni naziv)

drama

Serija prati živote predanog osoblja i liječnika preopterećene hitne službe čikaške Opće bolnice

 
Režija: Jonathan Kaplan, Richard Thorpe, Stephen Cragg, ...
Scenarij: Michael Crichton, John Wells, David Zabel, ...
Uloge: Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney , Deezer D, ...

Filmografija

Serija Hitna služba, u kojoj se udružuju iznimni talenti nagrađivanog producenta Johna Wellsa, autora bestselera Michaela Crichtona i produkcijske kuće Stevena Spielberga Amblin Television, istražuje događanja u gradskoj bolnici u kojoj se podučava i ključna pitanja s kojima se susreću predani liječnici i osoblje njezine preopterećene hitne službe.

"Hitna služba" prati živote osoblja i liječnika hitne službe čikaške Opće bolnice, gdje životi ovise o brzim odlukama i gdje često ima previše pritiska, veselja i krivnje. Junački medicinari koji žive takav život raznoliki su kao i pacijenti koje liječe. Članovi osoblja su dr. Abby Lockhart (Tierney), liječena alkoholičarka koja se trudi uskladiti zahtjevnu specijalizaciju i majčinstvo dok joj se čini da se sve oko nje raspada; dr. Greg Pratt (Phifer), specijalist koji se bori za mjesto šefa odjela i za veću kontrolu nad svojim ljubavnim životom; dr. Neela Rasgotra (Nagra), vješta specijalizantica kirurgije je predana razvoju svojih vještina i svoga položaja u kirurškom timu; Samantha Taggart (Cardellini), odvažna medicinska sestra koja napokon dobiva vremena da istraži život i ljubav u bolnici i izvan nje; dr. Archie Morris (Grimes), osebujan ali darovit specijalist predan radu, no stalno zbunjen; dr. Tony Gates (Stamos), medicinski tehničar koji je postao liječnik i koji je prevladao brojne prepreke kako bi prihvatio izazov života u hitnoj službi; dr. Simon Brenner (Lyons), najnoviji specijalist koji je sklon stvaranju konflikta, i dr. Cate Banfield (Bassett), gruba specijalistica čiji dolazak uzdrma hitnu službu.

Ti medicinski radnici žele spašavati živote na mjestu gdje se ništa ne uzima zdravo za gotovo i gdje ništa nije sigurno... osim činjenice da će uskoro žurno dovesti još jednu očajnu osobu koja treba njihovu pomoć. Neki će preživjeti, neki će umrijeti, ali predanost i strast ovih medicinara će opstati.

U glavnim ulogama su Maura Tierney ("Nesanica", "Lažljivac"), Mekhi Phifer ("Zora živih mrtvaca", "Bez oduševljenja, molim", "8 milja"), Parminder Nagra ("Ellin čarobni svijet", "Baš kao Beckham"), Linda Cardellini ("Planina Brokeback", filmovi "Scooby Doo", "Freaks and Geeks"), Scott Grimes ("Združena braća", "American Dad!", "Za istim stolom", "Asovi s Aljaske"), Angela Bassett ("Akeelah and the Bee", "Tina: Što ljubav ima s tim?").

U 15. i posljednjoj sezoni Hitna služba je i dalje jedna od najgledanijih TV serija. Osvojila je nagradu George Foster Peabody, 22 Emmyja, među kojima i onaj za najbolju dramsku seriju 1996. godine, i 122 puta je nominirana za Emmyja, što je čini serijom s najviše nominacija, premašivši "Kafić Uzdravlje" i "M.A.S.H.". Osim toga, njezini su glumci osvojili četiri nagrade Udruženja američkih glumaca za najbolji glumački ansambl u dramskoj seriji i mnoga druga priznanja.


Komentari (0)

Foto