Mali Bigfoot (1997)

LITTLE BIGFOOT (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Dvoje djece na obiteljskom odmoru kreću u pustolovinu kada otkriju čudnog krznenog stvora

 
Režija: Art Camacho
Scenarij: Richard Preston Jr., Scott McAboy
Uloge: Ross Malinger, P. J. Soles, Kenneth Tigar, Kelly Packard, Don Stroud, ...

Filmografija

Film "Little Bigfoot", redatelja Arta Camacha, ima i nastavak, snimljen iste godine, "Little Bigfoot, 2: The Journey Home", a postigao je podjednak uspjeh.

Obitelj Shoemaker, mama Carolyn (P. J. Soles) i njezino troje djece, Peter (C. Finch), Peyton (R. Malinger) i Maggie (C. Barret), putuju na godišnji odmor u Cedar Creek. To je planinski kraj gdje svi slobodno love životinje. Jedini koji se bore protiv lova su mlada veterinarka Lanya Schaeffer (K. Packard) i šerif Nick Cliffton (M. McCoy). Najmoćniji je čovjek u Cedar Creeku veleposjednik i vlasnik pilane Largo (K. Tigar). Iako svi znaju da radi mimo zakona, Largo je dovoljno moćan i bogat da mu se i zakoni prilagođavaju. I on je, kao i svi, u potrazi za bićem za koje nitko ne zna postoji li uistinu - za Velikim stopalom. A kad Peyton i Maggie zalutaju na njegov posjed, dožive neobičan susret s krznenim stvorom...

Bigfoot ili drugim imenom Sasquatch, biće koje izgleda kao mješanac medvjeda i majmuna, hoda uspravno i ima krzno, a navodno obitava u Sjevernoj Americi. Nitko sa sigurnošću ne zna da ne postoji, a mnogi vjeruju da postoji. Bilo kako bilo, Bigfoot je jedno od onih bića koja hrane maštu i potiču stvaranje legendi i priča. O njemu je do sada snimljeno pedesetak filmova raznih vrsta i tema, a mnogi filmove o Bigfootu nazivaju i posebnim žanrom.


Komentari (0)

Foto