Snaga jednog (1992)

THE POWER OF ONE (Originalni naziv)

drama

Engleski mladić postaje boksački heroj svih Afrikanaca i zaljubi se u kćer vođe apartheida

 
Režija: John G. Avildsen
Scenarij: Robert Mark Kamen, Bryce Courtenay
Uloge: Stephen Dorff, Armin Mueller-Stahl, Morgan Freeman, John Gielgud, ...

Filmografija

Redatelj "Rockyja" i "Karate Kida", John G. Avildsen sjajno je ekranizirao veliki roman Brycea Courtneya, koji nam donosi priču o aktivistu u borbi protiv apartheida u godinama prije i poslije Drugog svjetskog rata.

U vrijeme Drugog svjetskog rata P. K. kao sedmogodišnjak živi na obiteljskoj farmi u Južnoj Africi, gdje se za njega brine dadilja porijeklom iz naroda Zulu. Nakon smrti majke, P. K. odlazi na koledž i umalo pogiba za vrijeme okupljanja studenata pristaša nacističke Njemačke. Počinje živjeti s djedom, a nakon njegove smrti odrasta uz djedovog prijatelja Doca (Armin Mueller-Stahl), njemačkog glazbenika, koji poslije rata završava u zatvoru kao ilegalni imigrant. Tijekom čestih posjeta Docu u zatvoru, P.K. upozna Geela Pieta (Morgan Freeman), koji ga nauči boksu.

Uloga Peekaya, mladića, pripala je poznatom Stephenu Dorffu, koji postaje boksački heroj svih Afrikanaca i zaljubljuje se u kćer vođe apartheida. U ulozi profesora von Vollensteena tj. Doca izvrstan je legendarni Armin Mueller-Stahl, dok je Morgan Freeman uvjerljiv u ulozi Geela Pieta, koji u Peekayu oživljuje mit o Rainmanu koji će donijeti mir i ujediniti sva afrička plemena.
 


Komentari (0)

Foto