Priča o Beach Boysima (2000)

The Beach Boys: An American Family (Originalni naziv)

drama glazba biografski

Istinita priča o životu i karijeri petorice članova popularnog rock benda The Beach Boys

 
Režija: Jeff Bleckner
Scenarij: Kirk Ellis
Uloge: Kevin Dunn, Jessica Shannon, Frederick Weller, Alley Mills, Nick Stabile

Filmografija

Ova mini serija je 2001. godine osvojila nagradu "Eddie“.

Iako ovo nije prva dramatizacija života i karijere popularne pjevačke skupine iz 60-tih, Beach Boysa, dvodijelna miniserija prva je koja se nije usredotočila isključivo na Briana Wilsona, uvjerljivo najnadarenijeg i psihički najnestabilnijeg člana petorke. Umjesto toga, priča detaljno opisuje pobjede i poraze sve petorice Beach Boysa: Briana (Frederick Weller), njegove braće Carla i Dennisa Wilsona, te članova s kojima nisu bili u rodu, Mikea Lovea i Ala Jardinea.

Dok Murry Wilson (Kevin Dunn) 1960. Godine ponovno proživljava svoje najbolje glazbene dane, njegovi sinovi Brian (Frederick Weller), Dennis (Nick Stabile) i Carl (Ryan Northcott) pronalaze bijeg od očeva zlostavljanja tako što će osnovati 'rock 'n' roll“ bend'. Vođeni Brianovim kompozitorskim darom i Murryjevim agresivnim menadžerskim sposobnostima, Beach Boysi brzo stječu slavu i bogatstvo. No ubrzo će saznati da uspjeh katkad ima visoku cijenu. Kad se nađu na turneji bez majke Audrey (Alley Mills), Murryjevo zlostavljanje postane neizdrživo. U međuvremenu trema, iscrpljenost i krhko psihičko stanje prisiljavaju Briana da prekine turneju.Brian otpusti Murryja i napokon je slobodan postati genij u studiju. Ali ubrzo, što zbog droge, što zbog parazitskih prijatelja, on počinje gubiti vezu sa stvarnošću. Nakon godina uživanja droga, ludila i druženja s obitelji Manson, Brian i Beach Boysi vraćaju se na pozornicu i svojim nevjerojatnim karijerama.

Otac braće Wilson, Murry (Kevin Dunn) prikazan je u nedvojbeno lošem svjetlu, kao čovjek koji je i verbalno i fizički zlostavljao odrasle sinove i koji se ponašao poput diktatora dok je bio menadžer Beach Boysima tijekom njihova najplodnijeg razdoblja. Miniserija također zadire u mračnije strane samih pjevača,  posebice kada Dennis Wilson (glumi ga Nick Stabile) počne pijančiti s nadobudnim glazbenikom po imenu Charles Manson (Erik Passoja). Producent John  Stamos izvorno je želio glumiti Dennisa (koji je poginuo u nesreći prilikom surfanja 1983.), ali mreža ABC ipak je zaključila da je Stamos prestar za ulogu.
 


Komentari (0)

Foto