Divlji konji (1979)

WILD HORSE HANK (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Tinejdžerka kreće na opasno putovanje kako bi spasila krdo divljih konja od lokalne bande

 
Režija: Eric Till
Scenarij: James Lee Barrett, Mel Ellis
Uloge: Linda Blair, Richard Crenna, Michael Wincott, Barbara Gordon, Al Waxman

Filmografija

Ova zanimljiva drama o hrabroj djevojci koja spašava krdo divljih konja bila je vrlo zapažena i kod publike i kod kritike, a bila je nominirana i za nagradu Genie u više kategorija: za režiju, montažu, glazbu, te za sporednu žensku ulogu (Barbara Gordon).

Hank Bradford (L. Blair) ostala je bez majke s tri godine. Odgojio ju je otac. Naučio ju je svemu čemu bi je naučio i da je bila dječak, a ulio joj je hrabrost koju malo koji od njezinih vršnjaka i vršnjakinja ima. Hank voli konje, odrasla je uz njih, i ne može podnijeti da lokalna banda hvata prelijepe divlje konje i prodaje ih tvornici pseće hrane. U bandi su i braća Connors, Jay (A. Waxman) i Charlie (M. Wincott). Svojeglava i do ludosti hrabra Hank odluči krdo konja spasiti od bande tako što će ih odvesti do slobodnog teritorija, preko federalne granice. No granica je udaljena 150 milja, a put vodi strmim usponom preko planine, zatim preko rijeke i, što je gotovo nesavladivo, preko autoceste. Uspijeva uvjeriti oca da to može izvesti i kreće na put...
U glavnoj je ulozi L. Blair, koja se šest godina ranije proslavila glavnom ulogom u glasovitom Friedkinovom hororu "Istjerivač đavla", za koju je bila nominirana za Oscara i osvojila Zlatni globus.

Komentari (0)

Foto