Američki vukodlak u Londonu (1981)

An American Werewolf In London (Originalni naziv)

horror

Mladi amerikanac postane žrtva zastrašujućeg prokletstva

 
Režija: John Landis
Scenarij: John Landis
Uloge: David Naughton, Jenny Agutter, Griffin Dunne, John Woodvine

Filmografija

Iako je priča slaba, a većina ironičnih dosjetka prenategnuta, zahvaljujući majstoru maske Ricku Bakeru i njegovim fantastičnim posebnim efektima, film obiluje uznemirujućim trenucima. Vukodlak, koji podsjeća na spoj između medvjeda i gorske kune, izgleda zastrašujuće stvarno, a prikazi užasa vrlo su uvjerljivi (iako iznenađujuće oskudni).

Lutajući engleskim pustopoljinama tijekom odmora, američki studenti David (David Naughton) i Jack (Griffin Dunne) naiđu na neobičnu krčmu čija ih vlasnica upozori da ne skreću s puta nakon što padne noć. Ne obazirući se na njezin savjet, kao što uostalom rade svi likovi u horor-filmovima, njih dvojica odluče pronaći prečac... David se probudi u bolnici s gadnom ranom od ugriza na ramenu, a odnedavna pokojni i već pomalo raspadnuti Jack uskoro mu donese strašnu vijest.

Ukoliko ne počini samoubojstvo, David će se s prvom noći punog mjeseca pretvoriti u vukodlaka. David zanemari taj susret smatrajući ga običnom halucinacijom, međutim svi pokazatelji upućuju na vukodlaka, a večeri pune krvi i zavijanja ubrzo uslijede.


Komentari (4)

Foto