Gospođica Medvjedica (1997)

MS. BEAR (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Djevojčica preuzima brigu o izgubljenom medvjediću kojem su lovokradice zarobile majku

 
Režija: Paul Ziller
Scenarij: Antony Anderson, Robert Jason, Jane Rouen
Uloge: Ed Begley Jr., Shaun Johnston, Kaitlyn Burke, Kimberley Warnat, ...

Filmografija

Ovaj zabavan i ekološki orijentiran film imao je velikog uspjeha, pa je tri godine kasnije snimljen i nastavak, s istom glavnom junakinjom, također u režiji Paula Zillera.

Emily Bradley (K. Burke), njezin otac Greg (E. Begley Jr.), mama Sara (N. Jamaan) i starija sestra Melissa (K. Warnat) preselili su se iz Kalifornije u planinski kraj, u kojemu je šuma puna medvjeda. Medvjedi znaju biti opasni i štetni, pa ih ljudi često ubijaju, a i na meti su lovokradica. Jedan od onih koji bi ih trebao štititi, Barney Porter (S. Johnston), našao se u financijskim nevoljama zbog kojih pristaje na suradnju s glavnim trgovcem medvjedima, Schroederom (A. Brauss). Medvjedica koju je Porter predao Schroederu imala je mladunče koje je našla mala Emily. Prokrijumčarila ga je u svoju sobu, izliječila mu šapicu i nazvala ga Masha. Kad je otac to otkrio, uvjerio je Emily da Mashu moraju vratiti…

U ovom iznimno šarmantnom filmu glavna uloga nedvojbeno pripada medvjediću Coreyu, koji "glumi“  Mashu. Masha zna ležati u krevetu, gledati kroz prozor, mijesiti kolače, prepoznati svoju prijateljicu Emily na fotografiji i plakati kad ih razdvoje, a zna nanjušiti i trag svoje majke, koja je odvedena jako daleko.


Komentari (0)

Foto